«Луцькводоканал» створив фонд для вирішення екологічних проблем

«Луцькводоканал» створив фонд для вирішення екологічних проблем
Будівля «Луцькводоканалу». Фото - Волинські Новини

У «Луцькводоканалі» створили фонд «Е go2020», гроші з якого витрачатимуть на вирішення екологічних проблем міста.

Гроші фонд отримуватиме від великих підприємств, а також прийматиме добровільні пожертви, повідомила прес-служба Луцької міської ради.

З керівництвом великих підприємств «Луцькводоканал» підписуватиме окремий договір, згідно з яким підприємство платитиме за послуги водопостачання та водовідведення більшу суму, ніж встановлено у тарифах. Самі цей «надлишок» і буде наповнювати фонд.

«Рахунок фонду буде відкритим і доступним для усіх. Кожен, хто зацікавлений у покращенні екологічної ситуації в місті, зможе робити внески до фонду», – пише прес-служба.

Одним із перших заходів буде встановлення озонування і очищення повітря, що мінімізує неприємні запахи на каналізаційно-насосних станціях. Також заплановано заходи для відновлення пропускної здатності каналізаційних мереж.

Перші внески у фонд від підприємства КП «Луцькводоканал» заплановані уже в лютому. Тоді й офіційно фонд почне працювати.

«Наразі велика кількість суб’єктів господарювання із розумінням поставилися до такого підходу, та готові сплачувати додаткові кошти на провадження екологічних заходів і турботу про довкілля», – стверджують у прес-службі підприємства.

Читати також: Ноу-хау для каналізації: як у Луцьку борються зі смородом


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині шукають злодіїв, які обікрали церкву і вирізали з рам старовинні ікони. ФОТО
Наступна новина Як отримати знижку на нову квартиру в Луцьку: «Супернова» назвала умови
Останні новини
Схожі новини