«Хімічний вулкан», або як горять гроші. У Луцьку відбулися «Наукові пікніки»

«Хімічний вулкан», або як горять гроші. У Луцьку відбулися «Наукові пікніки»
Під час наукових пікніків у Луцьку

У центрі Луцька відбулися «Наукові пікніки»: відвідувачі експериментували, конструювали, спілкувалися з науковцями та розвінчували міфи. Окрім цього, від кожного учасника для лучан та гостей міста передбачили складні завдання та квести.

Захід вшосте організували у неділю, 22 вересня, повідомили в обласному центрі зайнятості.

До дійства долучилися понад 20 учасників: науково-технічні школи, Музей технічного прогресу, кінологічний центр ГУНП у Волинській області, Мала академія наук, факультети хімії та екології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Школа програмування та робототехніки Robocode, Маленький Хогвартс, Луцький базовий медичний коледж.

Фахівці Волинського обласного та Луцького міського центрів зайнятості розгорнули профорієнтаційну мобільну платформу, де охочі дізналися, які риси потрібно розвивати, щоб в майбутньому твоєю професією стала хімія чи фізика, скільки заробляють конструктори і чи потрібні вони на ринку праці.

А для тих, хто ще не визначився, профорієнтатори проводили онлайн-тестування, результати якого в подальшому дозволять молоді вибрати фах.

​Для відвідувачів, які вже вибрали професію, проте хочуть змінити роботодавця, на площі працював сектор рекрутингу з повним реєстром актуальних вакансій.

Окрім цього, увазі гостей «Наукових пікніків» презентували каталог професій. Для маленьких вундеркіндів, які ще не досягли шкільного віку, працювала локація з розмальовками професій, а фахівці служби загадували їм різні тематичні загадки та ребуси.

Студенти-волонтери показували цікаві явища з електродинаміки, можна було побачити «Хімічний вулкан», як «горять» гроші, відвідали локації, де демонстрували закони електромагнетизму та інерції, оптичні ілюзії, вивчали вплив рідин одна на другу при різній густині тощо.

А ще можна було запрограмувати робота, самому виготовити фарбу, зробити «Легокота», який нявкає, як справжній.

Тих, хто мріяв відчути себе морським вовком, студенти педколеджу фізичного факультету навчали в'язати вузли.

Набравши потрібні речовини в пробірку і додавши реагенти, будь-хто під мікроскопом міг побачити різні бактерії. Хіміки показували, як горять кольорові речовини. Фізики ж демонстрували, як речовини взаємодіють одна з одною.

Ківерцівська школа безпеки навчала відвідувачів стандартам серцево-легеневої реанімації.

 
Наукові пікніки у Луцьку

“Наукові пікніки у Луцьку” - захід під такою назвою відбувся напередодні на Театральному майдані обласного центру. До нього долучилися загальноосвітні школи, вищі навчальні заклади, центр науково-технічної творчості, приватні школи робототехніки та інші організації, - розповіла Суспільному Катерина Шкльода, заступниця керівника департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міськради.

Posted by UA: Волинь on Monday, 23 September 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Маємо переконати всіх, що вчитися на рік довше – це класно», – нова міністерка освіти
Наступна новина «Дякую за конструктив та позитивні кейси». Звільнився головний поштар Волині
Останні новини
Схожі новини