«Імпічмент нереально буде зробити», - нардеп Ірина Констанкевич

«Імпічмент нереально буде зробити», - нардеп Ірина Констанкевич
Ірина Констанкевич

Народна депутатка Ірина Констанкевич пояснила, чому не голосувала за закопроєкт про імпічмент президента. Вона каже, прописану у документі процедуру відставки неможливо виконати.

Про це йдеться на офіційній сторінці нардепа у Фейсбуці.

Нагадаємо, 10 вересня Верховна Рада ухвалила закон про відставку президента. Процедура зокрема передбачає створення спеціальної слідчої комісії за поданням більшості депутатів, затвердження результатів її розслідування 300 голосами народних обранців, потім – перевірку Конституційним та Верховним Судом і знову – голосування 338 депутатів, тобто конституційної більшості.

Ірина Констанкевич не голосувала за цей законопроєкт і зазначила в розмові з журналістами, що він один з тих, що «поділили зал навпіл».

«Низка законопроєктів демонструють сталу тенденцію порушення регламенту і процедур. Ті, хто знає законодавство, ігнорують голосування в другому читанні. Чітко розділяю перше і друге читання. Ідея імпічменту була підтримана всіма народними депутатами. Безперечно потрібно було знімати недоторканність з парламентів, наступний крок – зняти її з президента і суддів. Зрештою це збігалось з позицією президента і його передвиборчою обіцянкою», – зазначила парламентарка.

«Що ми побачили сьогодні – що винесено було тільки законопроєкт про імпічмент, а питання недоторканності президента не розглядалось. Закон до того ж прийняли без обговорення між першим і другим читанням. Відтак, президент за такою процедурою ніколи не буде позбавлений недоторканності. Закон взагалі виписаний так, що зробити саму процедуру імпічменту нереально. За умови, що у Зеленського є депутатська більшість, ця ситуація апріорі неможлива», – розповіла Ірина Констанкевич.

Вона додала, що законопроєкти обговорюються швидко, без обговорень і з порушенням процедури.

«Незабаром ми побачимо наслідки, які не завжди покращуватимуть наше життя, а швидше за все навпаки – погіршуватимуть. В цьому випадку йдеться про політичні аспекти, але з’явились також законопроєкти, які не пройшли обговорення, зокрема про прокуратуру, фіктивне підприємництво, законопроєкти, що стосуються пересічних громадян. А в п’ятницю, мабуть, буде ще низка проєктів, які голосуватимуться без обговорення. Ламати через коліно, голосувати з порушеннями категорично неприйнятно», – наголосила Ірина Констанкевич.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вечірки, музичні вечори та FoodFest. Що готує «Карабас Барабас» на вихідні
Наступна новина Володимир Бондар відкрив фотовиставку про ліс у Верховній Раді
Останні новини
Схожі новини