Історія Лаві й Золтана, які вартують кордони України

Історія Лаві й Золтана, які вартують кордони України

Пухнаста Лаві – прикордонниця зі стажем. Впродовж дев’яти років німецька вівчарка разом зі своїм господарем, кінологом на ім’я Золтан, виконують службові обов’язки на західних кордонах нашої держави.

Про їх роботу написали на сторінці Держприкордонслужби. 

Наразі Лаві та Золтан проходять службу в пункті попуску «Тиса», що на кордоні з Угорщиною. Завдання Лаві – вчути, серед безлічі інших, запах наркотиків, які недобросовісні подорожні інколи намагаються перевезти через кордон.

Собака активно шукає заборонені речовини, неодмінно їх виявляє, а от позначає знахідку так, що сторонній може навіть й не здогадатися, що чотирилапа помічниця уже завершила роботу.

Вона спокійно сідає коло місця, де прихована наркотична речовина, і чекає на господаря. Кінолог помічає зміну поведінки у собаки і реагує відповідно до обстановки, – йдеться в дописі.

У таких випадках транспортний засіб, на який спрацював службовий собака, скеровують на поглиблену перевірку. Часто, аби дістати предмети, приховані від контролю, доводиться втручатися у конструктивні особливості автомобіля, інколи навіть розрізати метал, аби дістатися тайників у подвійних стінках тощо.

На рахунку Лаві – десятки таких випадків. Для неї це – щоразу цікава гра, за яку вона обов’язково отримає винагороду у вигляді улюбленого м’ячика. Для кінолога Золтана – це важлива справа, адже йому разом з чотирилапою напарницею знову вдалося запобігти переміщенню небезпечної речовини через кордон і вберегти чиєсь здоров’я, а можливо й життя.

 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина рф готується атакувати три українські АЕС, – Зеленський
Наступна новина Після боїв прикордонників годують вишуканими стравами
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні