рф готується атакувати три українські АЕС, – Зеленський

рф готується атакувати три українські АЕС, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія хоче атакувати три українські атомні електростанції і Київ має відповідні докази. Проте, які саме АЕС, президент не уточнив.

Про це глава держави сказав під час промови на засіданні Ради безпеки ООН 24 вересня, передає Суспільне

"Зараз, із наближенням третьої зими цієї (повномасштабної — ред.) війни, Росія знову намагається знищити нашу енергетику, і цієї осені вони діють ще цинічніше. Вони готуються атакувати наші атомні електростанції, три з них, ми маємо цю інформацію і маємо докази цього. Якщо Росія готова зайти так далеко, це означає, що нічого з того, що ви цінуєте, для Москви не має значення", — сказав Зеленський.

Президент України підкреслив, що у цій війні "слід зупинити агресора", маючи на увазі Росію, яка, за його твердженням, є порушником Статуту ООН.

"Росію можна лише примусити до миру. І саме це потрібно – примусити Росію до миру, як єдиного агресора в цій війні, єдиного порушника Статуту ООН", — сказав він.

Крім цього Зеленський зауважив, що коли запропонував світовій спільноті українську "формулу миру" у 2022 році— він саме пропонував дотримуватися цього Статуту ООН.

"Зробити ефективним усе те, заради чого була створена ця організація. Кожен пункт "формули миру" ґрунтується на принципах, цілях та нормах Статуту ООН – на правах, які він гарантує країнам, і на резолюціях Генеральної асамблеї, які вже підтримані більшістю країн. І не існує різних версій Статуту ООН для різних частин світу. Немає регіональних квазістатутів", — наголосив він.

22 вересня, президент України Володимир Зеленський прибув до Нью-Йорка (США) для участі в заходах в рамках тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН.

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку 23 вересня розпочався Саміт майбутнього, на якому виступив президент України Володимир Зеленський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Загинув у Бєлгородській області рф: Луцьк попрощався із Героєм. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні