Іваничі хочуть бути селищем, а не «смт»

Іваничі хочуть бути селищем, а не «смт»
Фото ілюстративне (джерело - БУГ)

Іваничі прагнуть зробити селищем, без приставки «смт», якої як одиниці у системі адміністративно-територіального устрою України взагалі не існує.

Про це 14 листопада перед початком засідання сесії селищної ради розповів голова Федір Войтюк, повідомляє БУГ.

За його словами, радянська територіальна одиниця «селище міського типу» продовжує існувати в незалежній Україні, попри те, що в чинній Конституції вже немає і згадки про цей термін. Немає цього терміну і в Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 1 якої визначено адміністративно-територіальні одиниці.

«Стаття 133 Конституції України говорить про те, що система адміністративно-територіального устрою нашої держави складається з Автономної Республіки Крим, областей, районів, міст, районів у містах, селищ і сіл», – зазначив Войтюк.

Тому «смт» потрібно змінити на «селище», в цей процес в Іваничах вже ініційовано, розповів Федір Войтюк. Як пояснив він, процес розгляду зміни статусу Іванич довготривалий. Тепер це питання повинна розглянути районна влада, потім область, а далі винести рішення на державному рівні.

Якщо Іваничі стануть селищем, то може збільшитися кількість держсубвенції, яка сюди надходить. Оскільки Іваничі вважають містом, а не селищем, каже Войтюк, зараз сюди надходить менше держсубвенції, аніж, наприклад, Павлівці.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Для порятунку найменших. Волинська дитяча лікарня отримала нове обладнання
Наступна новина «Пилипівку треба розпочати 15 листопада». Михаїл відповів на пропозицію святкувати Різдво у грудні
Останні новини
Схожі новини