Кандидат на посаду ректора СНУ хоче повернути вишу колишню назву

Кандидат на посаду ректора СНУ хоче повернути вишу колишню назву
Східноєвропейський університет імені Лесі Українки

Проректор СНУ ім. Лесі Українки, кандидат на посаду ректора Анатолій Цьось висловився за повернення навчальному закладу колишньої назви – Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Про це він сказав в інтерв’ю ІА ВолиньPost.

«Коли вуз перейменували, мали побудувати європейське студентське містечко. Тоді багато викладачів виступали за те, щоб це не була проста зміна вивіски і були готові пожертвувати назвою заради містечка. Але його немає й донині», – зауважує Анатолій Цьось.

Він стверджує, що уважно проаналізував назви найкращих університетів у світі, і всі вони йменуються відповідно до місця розташування.

«Тоді можна чітко визначати регіональне місце університету і таким чином робити промоцію регіону під час міжнародної діяльності університету. Тим паче, що ми знаходимося в Центральній Європі, а не Східній. Тому я прихильник повернення до варіанту «Волинський національний університет імені Лесі Українки», – каже кандидат.

«Звісно ж, стосовно перейменування вишу треба організувати масштабне обговорення», – додав він.

Зауважимо, назва «Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки» буда присвоєна вишу 4 липня 2012 року.

Нагадаємо, в СНУ 20 листопада проведуть вибори ректора

Читати також: Хто може стати ректором Східноєвропейського університету


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи вигідно підключати одночасно домашній інтернет та телебачення: поради фахівців
Наступна новина Туї, сітка чи каміння. 5 варіантів, як оформити внутрішній дворик
Останні новини
Схожі новини