Карантин у луцьких школах буде неефективний, – медик

Карантин у луцьких школах буде неефективний, – медик
Через кір луцькі школярі не ходитимуть на навчання до 20 січня. Фото - Depo.ua

Школярі, які нещепленими повернуться на навчання у школи, де зафіксовані спалахи кору, все одно захворіють на кір.

Про це розповіла виконувач обов’язків директора Волинського обласного лабораторного центу міністерства охорони здоров’я України Наталія Янко, повідомляє Волинь24

Нагадаємо, через високий рівень захворюваності на кір луцьким школярам продовжили канікули з 11 січня до 20 січня.

За словами начальниці управління освіти Луцької міської ради Зіновії Лещенко, в період зимових канікул, тобто з 28 грудня у ЗОШ №5 зафіксували сім випадків захворювання на кір.

«Позавчора повідомили, що на кір захворіли дві дитини в різних класах, до кінця дня ще дві дитини, а сьогодні вже є інформація, що захворіло ще дві дитини й вчитель. Навіть, якщо взяти лише цю школу – це сім випадків за канікули, це сім різних класів та вчитель», – пояснила освітянка.

Наталія Янко каже, що сьогодні найбільш актуальним в області є захворювання на кір, ГРВІ та грип. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лише за день на кір у луцькій школі захворіли дитина і троє вчителів

«Ситуація є достатньо напружена як в Україні, так і в нашій області. Єдиним заходом щодо недопущення поширення інфекції є проведення імунопрофілактики, тобто забезпечення вакцинації не менше 95% населення», – сказала вона. 

За словами Наталії Янко, з початку 2019 року на Волині зареєстровано 192 захворювання на кір. Зафіксували вісім діючих спалахів на території області: у Луцьку, Луцькому, Ратнівському, Локачинському та Рожищенському районах.

«Якщо спалахи є в організованих колективах, то варто звернути увагу на те, що сам збудник зберігається у приміщенні і може йти через вентиляційні канали протягом двох годин. Те саме може бути в маршрутних таксі і так далі. Школи – це організовані колективи, де діти тісно контактують між собою, тому в таких закладах іде швидке поширення цієї небезпечної інфекції», – розповіла медик.

Наталія Янко наголошує на тому, що в ЗОШ №5, де зафіксували найбільше спалахів кору, 9% дітей є нещепленими. 

«Навіть якщо приймаються рішення органами влади чи управліннями освіти продовжити канікули, то вони не будуть ефективними. Тобто, всі діти, які знову вийдуть нещепленими в цю школу, обов’язково захворіють», – пояснила вона.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На перегляді у «Волині» – два футболісти зі Львова, – ЗМІ
Наступна новина Історія з фотографією радянського солдата з Волині: родичі знайшлися
Останні новини
Схожі новини