Лише за день на кір у луцькій школі захворіли дитина і троє вчителів

Лише за день на кір у луцькій школі захворіли дитина і троє вчителів

В період зимових канікул, тобто з  28 грудня лише у Луцькій школі № 5 зафіксували сім випадків захворювання на кір.

Про це повідомила начальника управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, пише Волинь24.

Нагадаємо, у Луцьких школах продовжили канікули через високий рівень захворюваності на кір.

«Вранці директор одного з міських закладів повідомив, що на кір захворіла дитина, через годину – вчитель, а до кінця дня вже три вчителі», – розповіла Зіновія Лещенко.

«Ми завжди моніторимо ситуацію щодо здоров’я школярів під час канікул. Директори інформують наше управління про випадки захворювання на інфекційні, вірусні чи будь-які хвороби, незалежно від того,чи навчання, чи канікули» - розповіла чиновниця

«Позавчора повідомили, що на кір захворіли дві дитини в різних класах, до кінця дня ще дві дитини, а сьогодні вже є інформація, що захворіло ще дві дитини й вчитель. Навіть, якщо взяти лише цю школу – це сім випадків за канікули, це сім різних класів та вчитель», – пояснила освітянка.

За її словами, такої атаки кором у минулі роки не було, а випадки захворювання вчителів неабияк насторожують.

«Учора ми почали детально вивчати цю проблему. Інкубаційний період хвороби кору тримає 21 день. Отже, 28 грудня діти йшли на канікули. Ті, хто захворів перед цим, перебуваючи в школі, хвороба проявилася на минулому й на цьому тижні. У тих, хто до канікулів міг заразитися, хвороба проявиться наступного тижня, включаючи 20 січня. Тому педагогічна рада одноголосно вирішила продовжити канікули», – сказала Зіновія Лещенко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як «радянська голота» знищила елітну вулицю волинського міста. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина Агітація в школах? Та будь ласка! На Волині «по-своєму» розуміють закон
Останні новини
Схожі новини