Лучанам розкажуть про сучасну українську драматургію

Лучанам розкажуть про сучасну українську драматургію
джерело фото: uastudent.com

«Мистецьке об’єднання «Стендаль» організовує третю лекцію проекту «Мистецтво після зламу: 1918-2018».

Захід відбудеться 28 серпня о 18:30 в книгарні «Є» (вул.Лесі Українки, 30), – повідомляють організатори.

Тема зустрічі: «Українська драматургія сьогодні: на початку і наприкінці часів». Адже це питання вважають одним з найбільш дискусійних явищ для літературознавців і «terra incognita» для читачів/глядачів.

Де спектаклі, поставлені за п’єсами сучасних українських драматургів? Яка вона – сучасна українська драматургія? Чи існує взагалі? Якщо «так», то чому немає книжок? Відповісти на ці запитання, зламати стереотипи та відкрити для лучан цікавий та суперечливий світ української драми, спробує Жанна Бортнік – дослідниця сучасної драматургії, кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри словесних дисциплін Луцького педагогічного коледжу.

Лектор разом із слухачами створюватиме «драматургічний словник» сучасної драматургії – від А до Я, пропонуючи на кожну літеру назву мистецького явища, імена новітніх драматургів, розповідаючи про сучасні п’єси і, звісно, про театр.

Вхід на захід вільний.

Про проект: «Мистецтво після зламу: 1918-2018» – це шість освітніх лекцій про культуру України, Латвії, Білорусі та Польщі. Мета проекту – поглибити знання лучан про мистецтво цих країн. Адже сучасна література саме цих держав буде представлена під час проведення Міжнародного  літературного фестивалю Фронтера (17-18 листопада 2018 року, Луцьк).

Організатори: Мистецьке об’єднання «Стендаль», Департамент культури Луцької міської ради.

Партнери: Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, Роман Бондарук, «Кромберг енд Шуберт».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 28 серпня
Наступна новина Білоруса судитимуть за незаконне проживання у Волинській області
Останні новини
Схожі новини