Лучанин поділився секретом, як виростити шикарний виноград у себе на грядці. ВІДЕО

Лучанин поділився секретом, як виростити шикарний виноград у себе на грядці. ВІДЕО
скріншот із відео

Понад 40 сортів винограду вирощує лучанин Михайло Оконський на дачній ділянці у селі Сьомаки, що за 20 кілометрів від обласного центру.

Саджанці збирає 5 років, виписує їх у колекціонерів України, – йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Михайло Оконський народився та тривалий час жив у Казахстані. Розповідає, що виноградарство – хобі, яке перейняв від діда. Коли приїхав на Волинь, вирішив спробувати вирощувати цю культуру.

«Це можливо в нас час, бо й клімат змінився на краще. Тут земля не тільки для картоплі й буряка, а ще й земля для прекрасної культури винограду», – каже він.

Аби виноград добре ріс, треба підготувати спеціальний ґрунт. «Одна частина піску, одна частина чорнозему і півчастини глини. І тоді буде шикарний результат», – розповідає чоловік.

У його колекції ростуть сорти французької і американської селекції.

«У мене тут близько 40 сортів столового винограду і десь 10 технічного – винного винограду. Різниця в тому, що столовий виноград має плотнішу бубку, а технічний сорт має соковиту бубку», – пояснює Михайло Оконський.

Цьогоріч, кажуть господарі, урожай винограду найкращий. А на кущах до кінця жовтня висітимуть повні грона соковитих ягід.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Грона небувалих розмірів: у волинянина в господарстві – майже 60 сортів винограду. ФОТО

 
На Волині вирощують екзотичні сорти винограду

Понад 40 сортів винограду вирощує лучанин Михайло Оконський на дачній ділянці у селі Сьомаки, що за 20 кілометрів від обласного центру. Саджанці збирає 5 років, виписує їх у колекціонерів України. У його колекції ростуть сорти французької і американської селекції.

Posted by НСТУ - телеканал "Нова Волинь" on Friday, 17 August 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутати просять владу Луцька продовжити договір оренди з «Освітою»
Наступна новина Показали, який годинник прикрасить фасад Луцькради. ФОТО
Останні новини
Схожі новини