Грона небувалих розмірів: у волинянина в господарстві – майже 60 сортів винограду. ФОТО

Грона небувалих розмірів: у волинянина в господарстві – майже 60 сортів винограду. ФОТО
джерело фото: volynua.com

У селі Заставне Іваничівського району фермер Сергій Забавка разом з дружиною Наталею займається вирощуванням винограду у теплицях.

Про це пише видання Volynua.com із посиланням на інформацію газети «Колос».

«У Заставному на 17 сотках землі організував вирощування винограду у шести теплицях. Аналогів йому на Волині немає. А грона звисають небувалих розмірів, що й заморський не завжди такий виросте», – йдеться у статті.

Сам Сергій родом із Дніпропетровщини, а виноградарство – справа сімейна. У Заставному почав займатися вирощуванням помідорів, але справа виявилася не дуже вдалою.

«Тому ще в 2013 році, прийшла ідея відвідати знамениті виноградники Михайла Павлівського на Херсонщині. Звідти натхненний від побаченого Сергій повернувся з першими виноградними саджанцями і взявся за роботу. Поступово назбирав матеріалу, сконструював теплиці. Далі дні за днями наполегливої праці почали показувати результати», – продовужть у матеріалі.

Зараз активно розвиває 57 сортів, а ще 15 – в перспективі. Всі види приживаються однаково добре, але не всі вкоріняються. Серед тих, яким найбільш до вподоби волинський ґрунт, столові – «Забава», «Перевтілення», «Фавор». Зростає і сім винних сортів. Цьогоріч перші грона зрізали 10 липня, а завершити планують до кінця серпня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Квітковий рай та ніжні десерти: волинянка творить дива з лавандою. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку здійснить прийом громадян народний депутат України Віталій Купрій
Наступна новина Чи реально взяти позику в компанії Binixo
Останні новини
Схожі новини