Луцькі школярі гратимуть настільну гру про УПА. ВІДЕО

Луцькі школярі гратимуть настільну гру про УПА. ВІДЕО
Луцькі школи отримали історичну гру «УПА – відповідь нескореного народу». Скріншот із відео

Усі школи міста Луцька отримали настільну історичну гру «УПА – відповідь нескореного народу». Її розробником стали представники Українського інституту національної пам’яті.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Виконувач обов’язків керівника Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді Луцька Максим Каширець каже: в ігровій формі цікавіше вивчати історію.

«Вона складається з великої кількості запитань, за правильні відповіді на які ви отримуєте певні пріоритети у грі і можливості здійснювати якісь маніпуляції. Це досить цікаво, адже сьогодні ми розуміємо, що саме в ігровій формі молодь простіше сприймає історію, ніж читаючи підручники, які їм здаються нудними. Ми залюбки приєднаємося до шкільних колективів. Можливо, згодом проведемо якісь масштабні інтелектуальні змагання з цієї гри», – розповів Максим Каширець.

Настільна історична гра «УПА – відповідь нескореного народу» розроблема Українським інститутом національної пам’яті. Вона видана за державний кошт, розповідає представниця інституту на Волині Леся Бондарук. Замовити гру можна безкоштовно, надіславши лист в інститут.

«Ми даємо цією грою – перше – знання дітям. Ми даємо можливість їм спілкуватися за допомогою гри. Цю гру можуть грати як дві людини, так і сто людей, розбившись по командах. Це вже друга історична настільна гра. Перша була – «Українська революція 1917-1921». Зараз ми презентуємо нову гру «УПА – відповідь нескореного народу», яка важлива тим, що у комплект настільної гри, окрім самих елементів гри, входить також посібник, де є коротка, але дуже повна історія УПА», – повідомила Оеся Бондарук.

Історичні настільну гру «УПА» нині отримали 27 шкіл Луцька, каже Леся Бондарук.

 
Школи Луцька отримали настільну історичну гру «УПА – відповідь нескореного народу»

Усі школи міста Луцька отримали настільну історичну гру «УПА – відповідь нескореного народу». Її розробником стали представники Українського інституту національної пам’яті. Більше у сюжеті Оксани Кот.

Posted by UA: Волинь on Saturday, 9 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зубні нитки вже не актуальні, – луцька стоматолог розвіяла міфи про догляд за посмішкою
Наступна новина Лучани розповіли, як можна жити без поліетилену. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини