На святі в Любомлі зібрали майже 150 тисяч для війська

На святі в Любомлі зібрали майже 150 тисяч для війська

У Любомлі був благодійний концерт «Миру бути, бо ми єдині!». Під час заходу зібрали майже 150 тисяч гривень для ЗСУ.

Окрім насиченої виступами юних співаків, танцівників і музикантів програми, організатори підготували фотозону, благодійні лотереї, виставку трофеїв із зони бойових дій, продаж смаколиків, пише ВСН.

Розпочали благодійний захід із хвилини мовчання і спільного виконання Гімну України. Благословили свято настоятель парафії Святого Архистратига Михаїла міста Любомль Віктор Возняк та очільник Інтеграційного центру «Замлиння» ксьонз Ян Бурас.

Після виступів вихованців духового оркестру міської дитячої музичної школи, до присутніх звернувся очільник волонтерів Любомльщини Андрій Дем’янчук. Він наголосив на тому, що ми повинні цінувати те, що в нас було раніше, але не помічали цього: прості обійми, рідний дім, якого вже в багатьох немає, а ще зауважив, що цінність України – в людях. 

Ми навчилися цінувати рідну землю, один одного, захисників. І те, що сьогодні так цінно, оце щастя обіймів, щастя рідної землі і рідної домівки, воно так близько, але так до нього важко йти. Так багато зусиль ще треба докласти, так багато втрат ми досі несемо на шляху до простого людського щастя. Та найбільших зусиль докладають військові. Тому сьогодні наша ціль – зібрати гроші для Сергія Черешньова на засіб пересування, для Олега Шишка – на «MAVIK», для Сергія Челяди – на РЕБ. Ці речі вкрай необхідні для збереження життя нашим захисникам», – звернувся до присутніх Андрій.

Оголосивши мету благодійного заходу, волонтер почав запрошувати до нагородження військових, які вже демобілізовані по стану здоров'я чи з інших причин.

Ці військові уособлюють ту велику частину нашого суспільства, яка нині стоїть на нашому захисті. На жаль, їх сьогодні не так багато, як хотілося б бачити. Вони непублічні люди і не всі змогли в силу певних обставин приїхати на наше свято. Почесне право вручити нагороди нашим захисникам ми надали рідним загиблих Героїв. Ці нагороди – недержавні, вони від нас із вами, від усіх тих, хто підтримує наших військових. Нагороди від народу України. Ми щиро дякуємо кожному за кожне звільнене місто і село, за кожен прожитий день і за наш спокійний сон. Слава Україні! Героям Слава! – підсумував виступ Андрій Дем’янчук.

Емоційне вийшло нагородження, адже мужні воїни, хто з милицею, хто на протезі, хто на інвалідному візку, виходили на імпровізовану сцену. Нагороди їм вручали рідні загиблих Героїв, яких, на превеликий жаль, вони дочекалися, але не в тому статусі. Плакали всі, а захисники скромно дякували за нагороди.

Офіційну частину змінили пісенні й інструментальні номери вихованців міського будинку дитячої творчості та музичної школи. Учні міських шкіл запалювали чудовими танцями, тішили соловʼїними голосами, співали й переселенці.

Глядачів розважали веселі аніматори, які обіймали всіх охочих, а також робили аква-грим.

Смаколики продавали знані юні любомльські пончикісти.

Завдяки спільним зусиллям на благодійному святі нам вдалося зібрати 148 663 гривень, а якщо додати 40 360 гривень, що зібрали на вчорашньому велозаїзді, то загалом, менше як за добу, в нас вийшла сума 189 023 гривень. Щиро дякуємо кожному за участь в нашій неминучій Перемозі. Пишаюся, що живу серед таких неймовірних людей, – підсумувала волонтерка Катерина Мокренко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військові можуть нажалітися на якість сухпайків
Наступна новина Волинь втратила на війні двох захисників
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні