«Немає чоловіків, які приїхали з АТО здоровими», – волинський волонтер

«Немає чоловіків, які приїхали з АТО здоровими», – волинський волонтер
Руслан Теліпський (фото: Українці в Іспанії)

Волинський волонтер Руслан Теліпський розповів, як живуть військові, що повертаються з війни на Сході. 

Про це пише Gazeta.ua

Зазначимо, Теліпський — один із засновників проекту «Діти Небесного легіону». Волонтери взяли під опіку 230 дітей, батьки яких загинули на Донбасі. До дня народження дітей вони збирають кошти й подарунки. Їм і матерям організовують зустрічі з психологами, відпочинок в Україні й за кордоном.

«Не всі сім'ї приймають допомогу. Ніколи не наполягаємо. Та частина розуміє — треба рухатися далі. Хоча би заради дітей», – сказав Теліпський. 

Читати також: «Донька досі пише татові листи», – спогади дружини загиблого атовця з Волині

«2015-го заснували рух «Меценати для солдата». Допомагали демобілізованим отримувати пільги та допомогу. Зрозуміли, що роботи набагато більше. Моральної підтримки потребують рідні полеглих бійців. У нас є зо 20 сімей, де чоловіки повернулися з війни і померли чи загинули в ДТП. Хтось поїхав на заробітки і загинув. Когось убила гілка дерева, що впала в лісі, іншого вразило струмом», – пояснив волонтер.

«Немає чоловіків, які приїхали з АТО здорові. Частина з них помирають від інсультів чи інфарктів. Найгірше буде попереду. Емоційно майже всі хлопці в зоні ризику», – заявив Руслан Теліпський. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поліція понад місяць розшукує безвісти зниклого чоловіка. ФОТО
Наступна новина Викладачі луцького вишу отримали відзнаки від Міністерства освіти. ФОТО
Останні новини
Схожі новини