«Офіційно рекомендуватимемо змішану форму або дистанційну». У понеділок МОН надішле листи у регіони

«Офіційно рекомендуватимемо змішану форму або дистанційну». У понеділок МОН надішле листи у регіони
Фото ілюстративне

У понеділок, 12 жовтня, Міністерство освіти та науки направить у регіони лист із рекомендаціями щодо переходу закладів освіти на дистанційне навчання. Однак МОН не буде нікого змушувати запроваджувати «дистанційку».

Про це розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, повідомляє РБК-Україна.

Рекомендаційний лист в першу чергу стосуватиметься «помаранчевих зон» карантину та регіонів, де складна ситуація з поширенням коронавірусу.

«Ми, звичайно ж, будемо офіційно рекомендувати або змішану форму, або повністю дистанційну. Не наказувати, а рекомендувати... Ми нікого не можемо примусити, яку форму навчання застосувати. Вже ж давно здійснилася децентралізація», – сказав Шкарлет.

Міністр зазначив, що органи місцевої влади самі вирішують, коли починати канікули та яку форму навчання запроваджувати у закладах освіти.

«Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи то школа, чи то заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них знаходяться на дистанційному навчанні задля того, щоб здійснити соціальне дистанціювання», – додав він.

Нагадаємо, сьогодні у своєму Telegram-каналі Шкарлет звернувся до органів місцевого самоврядування із проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання на найближчі два тижні. Своє прохання він пояснив стримуванням поширення коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу коронавірус виявили майже у 5 тисяч українців. Серед них – понад сотня волинян
Наступна новина На Волині найбільше заражених коронавірусом за добу – у Луцьку і Нововолинську
Останні новини
Схожі новини