«Статус митрополита у предстоятеля на незалежність церкви не впливає», - волинський священик

«Статус митрополита у предстоятеля на незалежність церкви не впливає», - волинський священик
Священик Віталій Собко

Волинський священик Віталій Собко розповів, що Православна церква України – незалежна і статус митрополита, а не патріарха у її предстоятеля на це не впливає.

Про це голова інформаційно-видавничого відділу Волинської єпархії Православної церкви України розповів «Першому».

Нагадаємо, надання Україні Томосу відбудеться 6 січня. Після цього, як запевняє волинський священик, Православна церква України остаточно стане автокефальною, тобто незалежною.

«Титул предстоятеля, в нашому випадку – це митрополит, ніяк на це не вплине. Поняття «автокефальна церква» означає її незалежне управління, а, який титул має предстоятель – патріарха, митрополита чи архієпископа – не має значення», - зауважив священик.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся об’єднавчий собор, на якому створили Православну церкву України.

«Неправильно казати, що Православна церква України – митрополія Константинопольської, інакше б вона, як мінімум носила іншу назву. Значну частину автокефальних православних церков очолюють митрополити та архієпископи, а не патріархи. Зокрема, у Польщі, Естонії та Албанії», - зауважив Віталій Собко.

«Зі статуту випливає, що це буде повністю автокефальна церква. В той же час залишаються деякі моменти, які будуть пов’язувати її з церквою-матір’ю. Зокрема наша церква отримуватиме миро з Константинополя», - додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку посеред вулиці залишили непродані сосни
Наступна новина Мінімальна пенсія в Україні зросла на 172 гривні
Останні новини
Схожі новини