Офіційно: обрали главу Єдиної помісної церкви

Офіційно: обрали главу Єдиної помісної церкви
Митрополит Епіфаній

Єпископ УПЦ КП, митролит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній очолив Єдину помісну церкву в Україні.

Про це повідомляє «Громадське».

6 Січня 2019-го очільник новоствореної об’єднаної церкви разом із президентом полетить до Стамбула, де Варфоломій вручить томос про автокефалію — процедуру отримання церковної незалежності буде завершено.

Також на Соборі ухвалили рішення про створення Помісної Української церкви. 

Митрополит Епіфаній є «правою рукою» Філарета в церковному управлінні Української православної церкви Київського патріархату. Йому 39 років. В миру - Сергій Думенко, він народився в селі Волково Іванівського району Одеської області в сім’ї робітників. Вчився у Київській духовній семінарії і в Київській духовній академії. Епіфаній також навчався в Афінському університеті на спеціальності філософія.

Займатися справами УПЦ КП почав у 2008-му. За 5 років Філарет своїм наказом назначив Епіфанія митрополитом з титулом Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський, а в 2017 він став митрополитом Переяславським і Білоцерківським.

Епіфаній є членом Національної Спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів, а також ректором Київської православної богословської академії.

В цей час на Софіївській площі зібрались тисячі вірян, які вийшли підтримати створення Єдиної помісної церкви в Україні. 

Читати також: Опублікували першу світлину з Об'єднавчого собору


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За рік у Шацькому нацпарку оштрафували браконьєрів на 17 тисяч гривень
Наступна новина Обіцяють снігопад: погода у Луцьку та в області в неділю, 16 грудня
Останні новини
Схожі новини