Субпроект реалізовують з врахуванням зауваг аудиторів, – Ващенюк

Субпроект реалізовують з врахуванням зауваг аудиторів, – Ващенюк

На Волині триває робота над якісною та вчасною реалізацією субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області». Всі рішення членів групи  управління субпроектом та комісії з відбору консультантів, товарів, робіт та неконсультаційних послуг для проведення закупівель узгоджуються зі Світовим банком та Міністерством охорони здоров’я України, а рекомендації Рахункової палати України взяті до уваги та виконуються, аби в подальшому під час перевірок зауважень від контролюючих органів не було.

Як уточнив начальник управління здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, на жаль, актом перевірки Рахункової палати України спекулюють опоненти,  не дослідивши питання. «Ми вдячні усім контролюючим органам, які, маючи спільні з нами державницькі позиції, скрупульозно вивчають витрачання бюджетних коштів. Ми робимо свою роботу, інспектори – свою. А про спільну мету свідчить той факт, що ми вжили низку заходів з усунення порушень та недоліків у впровадженні проекту відповідно до рекомендацій Рахункової палати за результатами звіту про аудит ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реформування регіональних систем охорони здоров’я для здійснення заходів з виконання спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», – наголосив він.

За словами головного медика краю,  на Волині для виправлення ситуації одразу ж переглянули План закупівель на предмет доцільності здійснення включених до плану закупівель заходів з урахування рекомендацій, наданих Рахунковою палатою України у своєму звіті, й посилили контроль за отриманням товарів, робіт, послуг відповідно до визначених підписаними договорами специфікацій і умов. Управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації надало закладам охорони здоров’я області детальну інструкцію щодо приймання та перевірки товарів, закуплених за кошти позики. Є зміни у фінансовій звітності, прийнято рішення про виключення гінекологічних крісел із закупівлі обладнання для реконструйованих амбулаторій.

«Нині ми системно виконуємо рекомендації зовнішнього державного аудитора. Реагуємо, корегуємо – тобто робимо все для того, щоб в області до освоєння коштів платників податків не було зауваг, а стан охорони здоров`я зазнав разючих якісних змін. Більшість недоліків, які заважали якісному впровадженню субпроекту та завдавали йому репутаційних втрат, зокрема й тих, які виявив аудит Рахункової палати України, виправлені, а група з управління субпроектом працює над реалізацією усього запланованого», – резюмував Ващенюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зайва вага та розвиток хвороб: хірург з Волині розповів, чим загрожує недосипання
Наступна новина Серед безробітних волинян половина – з вищою освітою
Останні новини
Схожі новини