У Луцьку незаконно збирали персональні дані прихильників Тимошенко

У Луцьку незаконно збирали персональні дані прихильників Тимошенко

У Луцьку збирали персональні дані прихильників кандидатки у президенти Юлії Тимошенко (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»). 

Представники Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області звернулися із заявою до правоохоронних органів через збір персональних даних у агітаційному наметі «Новий курс», – повідомляє ОПОРА. 

У наметі, розташованому поблизу будинку на вулиці Ковельській, 2, роздавали газети із зображенням Юлії Тимошенко. Окрім того, двоє жінок опитували перехожих, чи є вони прихильниками вказаної кандидатки. Дані тих, хто давав позитивну відповідь, фіксували. Зокрема, записували прізвище, ім’я та по-батькові, а також контактні телефони та адреси проживання.

Натомість мету збору даних та дозволу на їх обробку не повідомляли.

Спостерігачі ОПОРИ звернулися до поліції із заявою. Правоохоронців просять встановити осіб, які збирали персональні дані, замовників такого збору та притягнути їх до відповідальності.

Зазанчимо, згідно із частиною 2 статті 11 Закону України «Про інформацію», не допускаються збирання, зберігання,використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди.

Читати також: У Луцьку звернулись до поліції через білборд із незаконною політичною рекламою

Також відповідно до частини 6 статті 6 Закону України «Про захист персональних даних» не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Майже одноголосно: селяни у Жидичині підтримують перехід у ПЦУ, – монастир
Наступна новина У Кульчині під Луцьком проголосували за перехід храму до ПЦУ
Останні новини
Схожі новини