У Луцьку відкрили сімейну амбулаторію. ФОТО

У Луцьку відкрили сімейну амбулаторію. ФОТО

У Луцьку після капітального ремонту відбулося відкриття амбулаторії в мікрорайоні Вересневе.

11 липня місцеві жителі разом із представниками влади перерізали стрічку, що стало символом того, що заклад розпочав роботу.

Перший етап реконструкції стартував ще в жовтні 2017 року.

Загалом на амбулаторію, що знаходиться на вулиці Корольова, 3, та благоустрій прилеглих територій з міського бюджету виділили 13,3 мільйона гривень.

«Дякувати Богові, що нам вже не треба їхати на Кічкарівку. Бо як туди приїдеш, то нема направлення і ніхто не прийме. Доводиться їхати назад, а ми пенсіонери. Нам треба ліки, ми хочемо жити. Що ж ми жили? А зараз нема лікарів на місці, треба ж, щоб був і хірург, і невропатолог, все треба щоб було. Який район великий. Чого раніше цю амбулаторію не зробили? Навіщо лікарню забрали? Яка вона гарна була», – поділилася місцева жителька Надія.

Пенсіонерка Надія Іванівна

За словами головного лікаря комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Лідії Кривдік, у двоповерховій амбулаторії лікуватимуть 5,5 тисячі людей.

«Ми надаватимемо безкоштовні послуги, такі як аналіз крові, загальний аналіз сечі, глюкоза, кардіограма, холестерин. Крім того, приїздитиме лабораторія, яка робитиме електрокардіографію. На велоергометрі визначатимемо приховану стенокардію. Тут буде денний стаціонар, а раз на тиждень приїздитиме невропатолог. Можливо, пізніше на 0,25 ставки ми зможемо взяти сюди й окуліста», – розповіла Лідія Кривдік.

Головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Лідія Кривдік

До слова, у сімейній амбулаторії є 16 кабінетів, де працюватимуть 4 сімейних лікарі, гінеколог, стоматолог, медсестри та інший персонал.

Також свою роботу відновив аптечний пункт ДВТП «Волиньфармпостач», завдяки якому можна буде  купувати лікарські засоби безпосередньо на місці.

Нова амбулаторія в міськрайоні Вересневе

Колектив нової амбулаторії
Надія Іванівна разом із виконувачем повноважень міського голови, секретарем Луцької міської ради Григорієм Пустовітом перерізає стрічку
Місце у палаті амбілаторії

Кабінет амбулаторії на вулиці Корольова, 3

Інгаляційний кабінет
Аптека

Велостоянка на території амбулаторії

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині доріжку в парку викладають бруківкою. ФОТО
Наступна новина На Кримському мосту - непередбачувані проблеми
Останні новини
Схожі новини