У Європі в дітей виявляють нову хворобу, що може бути пов'язана з коронавірусом

У Європі в дітей виявляють нову хворобу, що може бути пов'язана з коронавірусом
Фото ілюстративне

У країнах Євросоюзу та Великій Британії з початку року зафіксовано 230 випадків дитячого запального синдрому, який може бути пов'язаний з інфікуванням коронавірусом.

Про це 16 травня повідомили в Європейському центрі з профілактики захворювань та боротьби з ними (ECDC), повідомляє Еспресо із посиланням на DW.

За даними центру, з початку року зареєстровано близько 230 «підозрілих випадків», що супроводжувалися появою у дітей так званого «педіатричного мультисистемного запального синдрому» (ПМВС), який лікарі асоціюють з можливим інфікуванням COVID-19.

Від ПМВС померли дві дитини – у Великій Британії та Франції.

«На сьогоднішній день зв'язок між SARS-CoV-2 і цим новим захворюванням з клінічними ознаками мультисистемного запалення ще не встановлений, хоча він і здається вірогідним», – зазначають експерти ECDC.

Епідеміологічні дослідження свідчать, що діти менш схильні до дії COVID-19. Лише в 2,1 відсотка лабораторного виявлених випадків COVID-19, інформація про які була передана Європейській системі моніторингу (TESSy), йшлося про хворих у віковій групі від 0 до 14.

Фахівці ECDC домовилися з державами-членами ЄС, єврозони і Великою Британією про включення інформації про ПМВС в якості можливого ускладнення в зведення, що стосуються спостереження за ситуацією з COVID-19 на рівні ЄС.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Раніше автори дослідження, які вивчали ситуацію з коронавірусом в педіатричному відділенні лікарні в італійському Бергамо констатували, що кількість дітей, госпіталізованих із симптомами ПМВС з лютого по квітень, було приблизно в 30 разів більше, ніж звичайно.

Гострий запальний синдром схожий на рідкісну хворобу Кавасакі. Її діагностують переважно у немовлят і дошкільнят до п'яти років. Новий небезпечний синдром зустрічається й у дітей старшого віку, він супроводжується високою температурою, висипом, набряками, запаленням, що вражає шкіру, очі, судини і серце, а також інфекційно-токсичним шоком.

Читати також: Науковці розповіли, коли епідемія коронавірусу в Україні піде на спад

Синдром Кавасакі названий за іменем японського педіатра Томісаку Кавасакі, який в 1967 році вперше описав симптоми цього захворювання. Точна його причина досі не встановлена, хоча деякі вчені вважають, що воно може бути викликане вірусною інфекцією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський присвоїв почесне звання луцькому професорові
Наступна новина «Спирт агресивний для шкіри». Луцька косметологиня розповіла, як використовувати антисептики
Останні новини
Схожі новини