Науковці розповіли, коли епідемія коронавірусу в Україні піде на спад

Науковці розповіли, коли епідемія коронавірусу в Україні піде на спад

Науковці прогнозує можливий початок спаду пандемії коронавірусу на третю декаду травня, а поки розвиток пандемії матиме лінійний характер.

Про це повідомляє пресслужба Національного університету "Київського політехнічного інституту" з посиланням результати прогнозного моделювання з використанням багатошарової нейронної мережі Back Propagation від команди проекту "ФОРСАЙТ COVID-19" Світового центру даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського, пише ТСН.

Науковці виявили, що для України на п’ятнадцятиденному відрізку часу (від 6 травня по 20 травня) характер розвитку пандемії набуває більш чіткого лінійного характеру з рівнем "плато" – 400-550 нових інфікованих людей на день. 

Після цього пандемія, ймовірно, може піти на спад (кількість щоденно видужалих людей буде стійко більшою кількості щоденно інфікованих). 

Кількість щоденно тих, хто одужує в Україні наближається до кількості щоденно інфікованих людей (14.05.20 цей баланс одноденно був навіть позитивним). Команда проєкту очікує, що в третій декаді травня цей баланс може стати стійко позитивним, що засвідчить початок спаду пандемії".

Середня абсолютна похибка у відсотках виконаного прогнозу на п'ятнадцятиденний відрізку часу (06.05.20 - 20.05.20) не перевищує 2.2%.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька кав'ярня, де працюють «сонячні» хлопці, знову відчиняється
Наступна новина На птахофабриці у Володимирі виявилили інфікованих коронавірусом, - ЗМІ
Останні новини
Схожі новини