В Україні з’являться фахівці із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб

В Україні з’являться фахівці із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб

У Кабінеті Міністрів України прийняли постанову, яка визначить механізм забезпечення діяльності фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Йдеться про врегулювання питання оплати праці та визначення механізму щодо організації його діяльності. Це має стати ключовим документом в системі переходу від військової служби до цивільного життя.

«Інститут супроводу та підтримки ветеранів в країнах НАТО є одним із пріоритетів. Україна впроваджуватиме цю практику, адже вона не тільки відповідає євроінтеграційним процесам, а й є дієвим інструментом відновлення та адаптації ветеранів і ветеранок», — розповів в. о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун. 

Він також зазначив, невдовзі планують оголосити про початок прийому заяв від кандидатів на ці посади. Перші фахівці із супроводу стануть до роботи вже восени цього року. А в їх обовʼязки буде входити догляд за ветеранами, членами їх родин та військовослужбовцями. 

За словами Порхуна, фахівець із супроводу – перша особа, яка зустрічатиме ветерана та ветеранку після повернення у громаду. Вона має забезпечувати інформаційний супровід та підтримку, консультувати щодо отримання статусів, пільг, послуг, житла, проходження реабілітації, працевлаштування, започаткування власної справи, надавати юридичну допомогу, скеровувати до інших фахівців. 

«На базі його аналітики ми будемо змінювати та адаптувати систему відповідно до потреб і запитів ветеранської спільноти», – додав в. о. міністра.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Які категорії чоловіків втратили відстрочку від мобілізації з 1 серпня


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Світязі під час фестивалю зібрали півтора мільйона на ЗСУ
Наступна новина Як пілот ЗСУ знищив російський ЗРК С-400 на підбитому літаку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні