«Я не живодер», – лучанин про вбитого плазуна

«Я не живодер», – лучанин про вбитого плазуна

У Луцьку в приватному секторі виявили плазуна. Житель вулиці Ківерцівської Ігор Шевчук вбив тварину шваброю на власному подвір’ї, думаючи, що це гадюка.

Це сталося 7 жовтня.

«Ввечері мама заходить в альтанку і наступає на хвіст. Вона зразу в хату з криками. Виходимо, дивимось, а змія залізла під меблі і стала в бойову стійку і шипить. Я взяв швабру і вбив її. У нас вибору не було, тому що у нас є двоє малих хлопців і в сусідньому дворі ще троє дітей. А місяць тому сусідка в себе теж знайшла подібну змію», - розповів чоловік.

Альтанка, в якій виявили вужа

Він пояснив, що вужів впізнає за жовтими вушками, а в цьому випадку їх не побачив.

Ігор Шевчук припускає, що тварина могла приповзти з пилорами, яка розташована за півкілометра. Мовляв, приїхала з болотяної місцевості разом з деревиною.

«Була підозра, що це водяний вуж. Води тут в радіусі двох кілометрів нема, до річки чотири кілометри. Чому він сюди буде лізти – без поняття. Я виклав фото у Фейсбук, щоб дізнатись, що це. Мене вже обізвали живодером. Я тварин люблю, але до того часу, доки вони ведуть себе безпечно. У мене вдома є дві вівчарки, папуга, акваріум, годівнички висять. Я не живодер. Я переживав за своїх дітей», – сказав лучанин.

Довжина плазуна близько 95 сантиметрів

Працівники приватної пилорами розповіли, що бачили одного разу вужа, але він приповз із сусідньої території, а не з деревини.

«Там територія пустує. Там що хоч може водитись. Там мостозагон, ліс виріс, чагарник і звідти що хоч може вилізти», - розповів верстатник Юрій.

Приватна пилорама на Ківерцівській

Нагадаємо, раніше доцент кафедри зоології СНУ імені Лесі Українки Ярослав Степанюк пояснив, що вбита тварина – це водяний вуж. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку стартує баскетбольний сезон
Наступна новина Волинські освітяни ходили у дводенний похід навколо «Чортового болота». ФОТО
Останні новини
Схожі новини