Як обрати плитку для підлоги в кухню?

Як обрати плитку для підлоги в кухню?

Оформлення кухонної підлоги плиткою – це досить розумний вибір з естетичної та практичної точки зору. Такий матеріал має також екологічні і добротні експлуатаційні властивості. Зовнішній вигляд або дизайн плитки так само важливий, як і її якість. Грамотне оформлення кухні підтримає стилістику і кольорову гамму, облицювання стін і декоративні елементи. Обравши привабливе покриття з бездоганними характеристиками міцності, ви додасте кухонному інтер'єру ефектний вигляд на довгий час.


Плитка для підлоги пропонується в магазинах з різними параметрами. Великий кахель виглядає стильно і вишукано навіть в невеликих приміщеннях. Але якщо ви думаєте, як вибрати плитку на мініатюрну кухню, зверніть увагу на такі розміри як 10*10, 20*20, 25*25 см.


На невеликій площі кераміка великих розмірів потребуватиме значної підрізки під час укладання, тому буде чимало відходів. Кахельні модулі маленького розміру легше вписати в невелику кухню. Таким чином економляться кошти, і ви матимете менше відходів. Для оформлення кухні середніми параметрами матеріалів підійде керамоплитка 33,3*33,3 см і 40*40 см.


Розмір плитки для підлоги може варіюватися, при виробництві допустимо мінімальне відхилення розмірів від заявленої норми. Це точно буде вказано на етикетці. Наприклад, номінальний розмір 15 см, а фактичний – 14,8 см.
 

Який би привабливий, стильний зовнішній вигляд не мала  плитка, головним критерієм вибору все ж є якість. Всі ваші зусилля по облаштуванню підлоги будуть марними, якщо через певний час матеріал покриється тріщинами. Тому при покупці керамічної плитки обирайте вироби з такими характеристиками:

  • Стійкість до впливу хімічно активних середовищ. Обирайте вироби класу А і АА, вони будуть бездоганно перешкоджати впливу побутової хімії.
  • Клас зносостійкості. Виходячи з показників Госту, підбирайте кахель 5 класу або 3-5 класу за шкалою PEI. Завдяки цьому матеріал буде повільно зношуватися, прослужить багато років і залишиться стійким до ударів.
  • Стійкість до впливу ультрафіолету. Якщо ви бачите на упаковці "СОНЕЧКО", це відмінний знак: керамічна плитка буде стійкою до вигорання. Згодом вона не потьмяніє і не втратить первісного зовнішнього вигляду.
  • Товщина. Відомо, що найбільш поширеними параметрами товщини для кухонної підлоги є 9-15 мм.
  • Опір ковзанню. Оптимальний вибір – кераміка з показником тертя – 0,75.
  • Характеристики пористості. Для підлог на кухні краще придбати низькопористу плитку, яка буде погано поглинати вологу.

Придбати плитку хорошої якості і за прийнятною ціною ви зможете на сайті компанії Aquacity. Широкий асортимент кераміки і різноманітність торгових марок приємно вас здивують!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Маневичах визначили переможців Всеукраїнського фестивалю класичної гітари. ФОТО
Наступна новина Яка зарплата у новопризначеного голови Луцького міськрайонного суду
Останні новини
Схожі новини