«Покараний» священик Московського патріархату служив в храмі ПЦУ. ФОТО

«Покараний» священик Московського патріархату служив в храмі ПЦУ. ФОТО
Віктор Мартиненко на службі. Фото - Фейсбук

Священик з Нововолинська Віктор Мартиненко взяв участь у богослужінні у кафедральному соборі Різдва Христового міста Володимир-Волинський.

Богослужіння відбулось 14 січня, повідомляє прес-служба Володимир-Волинської єпархії ПЦУ у Фейсбуці.

Нагадаємо, раніше керівництво Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП на Волині заборонило Віктору Мартиненку проводити служби та причащати. Причина – «заборона присяги священнослужителя».

Читати також: «Хотів мирно перейти до нової канонічної церкви»: волинський священик написав листа митрополиту

Богослужіння очолив єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей. Одним із священиків, які співслужили йому, став і Віктор Мартиненко.

Також у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ висловились щодо нещодавньої заборони Віктору Мартиненку причащати.

«Заборона є безпідставною, адже протодиякон не порушив ніяких канонів Церкви, а підкорився волі Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію, який своїм рішенням утворив в Україні єдину канонічну Православну Церкву України і надав Томос», – повідомила прес-служба Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

По завершенню проповіді архієрей Матфей звернувся священиків УПЦ МП, зазначивши, «щоби духовенство Московського патріархату в Україні не боялись переходу в єдину канонічну Православну Церкву України».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як Луцьк готується до приїзду Порошенка. ФОТО
Наступна новина У селі під Луцьком - смертельна аварія
Останні новини
Схожі новини