Волинському священику УПЦ МП заборонили причащати

Волинському священику УПЦ МП заборонили причащати
Протодиякон Віктор Мартиненко

У Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП пояснили, чому заборонили богослужіння священику Віктору Мартиненко, який їздив у Туреччину та проводив спільну службу з ієрархом Вселенського патріархату.

Про це повідомляє прес-служба єпархії. 

Як пояснили заборону в УПЦ МП

Заборону у священнослужінні без права причастя наклав керуючий єпархією митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Таке рішення пояснюють кількома порушеннями протодиякона Віктора Мартиненка. 

Так, в УПЦ МП запевняють, що він порушив присягу священнослужителя, Постанову Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року і рішень Священного Синоду Української Православної Церкви. Також в єпархії написали, що Віктор Мартиненко неодноразоов порушував священицьку дисципліну та свідомо не виконував церковний послух.

Що каже про це Віктор Мартиненко

На своїй сторінці у Фейсбуці Мартиненко написав, що протягом 5 днів він добивався пояснень з приводу заборони. 

«Через п’ять днів моїх настирливих прохань вручити або, принаймні, озвучити указ про повідомлену телефоном заборону у священнослужінні, я, нарешті, сподобився окремої статті на єпархіальній сторінці. У священний трепет мене одразу привела неможливість відмінювання мого прізвища у таких серйозних документах. Заборона участі у Святих Христових ТАЇНСТВАХ (sic!!!) унеможливлює для мене навіть сповідь і маслосвяття) (Там мало б бути ТАЇН, але грамотність - не наш коньок. Далі почитаю пізніше - бо колядую», – написав священик. 

Довідково: Собор єпископів УПЦ МП 13 листопада не визнав рішення Константинополя щодо продовження процедури надання автокефалії церкві України. У Постанові Собору йдеться про припинення євхаристичного спілкування з Константинопольським Патріархатом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З початку року на Волині «нарибалили» на 11 порушень
Наступна новина Під Луцьком машина злетіла у кювет, постраждали двоє дітей
Останні новини
Схожі новини