З початку березня на Волині вже склали 117 протоколів через засмічення лісів

З початку березня на Волині вже склали 117 протоколів через засмічення лісів
Фото ілюстративне

Лише за неповні три тижні березня на Волині працівники лісової охорони вже склали 117 протоколів.

Про це повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Зазначається, що ситуація із засміченням  лісів на Волині залишається непростою.

«Незважаючи на постійну роз’яснювальну роботу, встановлення інформаційних аншлагів, попереджувальних знаків, проведення масштабних акцій із залученням молоді, громадськості, представників влади та подальшим висвітленням проблеми у ЗМІ, чимало людей досі не усвідомлюють власної відповідальності за здорове довкілля», – інформують лісівники.

Тож працівники державної лісової охорони постійно патрулюють лісові масиви та прилеглі території на виявлення порушників.

Незважаючи на те, що зафіксувати відповідне порушення досить непросто, з початку березня працівниками державної лісової охорони та груп оперативного реагування складено 117 протоколів за засмічення лісів.

Читати також: У селі на Волині сміття вивозять до лісу вантажівками. ФОТО

Нагадуємо, що згідно ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Засмічення лісів відходами» передбачено накладення штрафу на громадян від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від 50 до 100.

Згідно зі ст. 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель», передбачено накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Менеджери «Волиньгазу» розповіли про людей, яких обслуговують, та мрії
Наступна новина Без опадів, але хмарно: прогноз погоди у Луцьку на 20 березня
Останні новини
Схожі новини