У селі на Волині сміття вивозять до лісу вантажівками. ФОТО

У селі на Волині сміття вивозять до лісу вантажівками. ФОТО
Фото ілюстративне

На Волині лісівники з початку року здійснили 12 виїздів на гасіння сухої трави і склали 40 протоколів на людей за засмічення лісу. Також  у селі Оконськ Маневицького району виявили випадок, коли жителі вивозять сміття до лісу вантажівками.

Окрім цього через часті підпали сухої трави  Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства ініційовано проведення відкритих тематичних уроків у всіх школах області, – повідомляють у прес-службі лісівників.

«Не менш важливою є тема засмічення лісових масивів. Оскільки школярі є частими  учасниками акцій із прибирання лісів, сподіваємось, що саме молодь наведе вагомі аргументи батькам про те, що ліс – не смітник», – йдеться у повідомленні.

Зустрічі у школах погоджуються з управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації. Лісівники підготували пропозиції та план занять із школярами.

«Лісівники мають багато «наочності». Фото того, у що можна перетворити ліс за короткий термін, показово ілюструє випадок, який стався цього тижня у селі Оконськ Маневицького району – підприємливі  громадяни вивозять сміття до лісу вантажівками у розпал акції «Чистий ліс», – повідомляють лісівники.

Лісівники закликають волинян бути пильними і при перших ознаках загорянь телефонувати на 101 чи повідомляти на нашу гарячу лінію – (0332) 72 00 54.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Пузата хата» завезла обладнання у луцький ЦУМ: готуються до відкриття. ФОТО
Наступна новина Скільки коштують квитки на Олега Винника у Луцьку
Останні новини
Схожі новини