За кілька років кільце біля «Променя» загрузне у заторах, - Юрій Моклиця

За кілька років кільце біля «Променя» загрузне у заторах, - Юрій Моклиця
Кільце біля РЦ «Промінь». Фото ІА Волинські новини

Кандидат у нардепи у луцькому окрузі Юрій Моклиця вважає, що за кілька років на кільці біля «Променя» будуть великі затори, якщо зараз не подумати про альтернативний об’їзд.

Про це він розповів в інтерв’ю «Першому».

«Гляньте, який тут зараз тягунець. І це при тому, що літо і людей менше в місті! А що буде, коли ЖК «Яровиця» на більше, ніж тисячу квартир, добудують? Що тут буде, якщо кожна сім’я матиме автомобіль?» – каже Юрій Моклиця.

«Кількість машин збільшується, а інфраструктура не змінюється останні 20, а то й 30 років. З цим кільцем ми вже нічого не можемо зробити – ні нову розв’язку збудувати, ні дорогу. Є лише один варіант – розвантажити його, зробивши об’їзні шляхи. І це цілком реально», - вважає він.

За словами Юрія Моклиці, є кілька варіантів вирішення проблеми:

– зробити розв’язку на вулицях Ківерцівській і Карпенка-Карого, щоб люди з ЛПЗ, Львівської, Володимирської могли діставатись у 33-ий і 40-ий мікрорайон, оминаючи центр;

– зробити розв’язку на вулиці Задворецькій через залізничний переїзд для мешканців 55-го мікрорайну;

– збудувати продовження вулиці Яровиці з мостом через Стир до Ковельської.

«І ця дорога, і усі розв’зки передбачені генеральним планом міста», - наголошує він.

«У Луцьку здебільшого роблять те, що можна швидко завершити, і отримати політичні дивіденди. І я це розумію – запити громади в рази перевищують бюджет розвитку Луцька. Але цей шлях нікуди нас не приведе. Той же сморід не з’явився в один момент. Очевидно, що проблема назрівала поступово. А тепер не знаємо, що з нею робити. Так само і на цьому кільці. Коли вже ним неможливо буде проїхати, буде пізно вирішувати проблему», - переконаний кандидат.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що робив оркестр на даху луцької багатоповерхівки? Дивіться, як це було
Наступна новина Щоб не смерділо: на полях фільтрації Гнідавського заводу засипають мулові карти
Останні новини
Схожі новини