За 9 місяців Волинь експортувала товарів майже на пів мільярда доларів

За 9 місяців 2017 року підприємства Волинської області експортували товарів на суму 487,7 млн доларів, у той же час імпорт склав 1017,5 млн доларів. У порівнянні з 2016 роком цей показник виріс на 8,3% та 30,4% відповідно.

Про це повідомляє «Волиньinfo» з посиланням на Головне управління статистики у Волинській області.

Зовнішньоторговельні операції область здійснювала із партнерами 107 країн світу, експортували товари в 88 країн, а імпортували – із 85.

На країни Європейського Союзу припадало 79,2% загального експорту та 59,2%  імпорту товарів.

Головними партнерами в зовнішньоторгівельних операціях були Німеччина, Польща, Угорщина, Литва та Нідерланди, серед інших країн світу – Білорусь та Російська Федерація.

В експорті переважали машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, деревина і вироби з деревини, меблі, насіння і плоди олійних рослин, зернові культури, молоко та молочні продукти, м’ясо та їстівні субпродукти. Серед імпортних надходжень значними були палива мінеральні; нафта і продукти її перегонки, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, засоби наземного транспорту, крім залізничного, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гума, недорогоцінні метали та вироби з них.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла в Луцьку на 30 листопада
Наступна новина Луцький депутат розкритикував роботу міськради
Схожі новини