«А в цей час хтось може помирати»: на Волині фірма-прокладка паралізує роботу швидких. ВІДЕО

Сім десятків бригад швидкої допомоги на Волині можуть не доїхати на виклики до хворих: на автозаправних станціях водіям «швидких» просто відмовляють у можливості заправити авто.

Як розповів виконувач обов'язків головного лікаря обласного Центру екстреної допомоги і медицина катастроф Володимир Шмаль, на АЗС кажуть: талон недійсний, телефонуйте до фірми-постачальника, яка його видала. Щоразу, через хвилин 20 з’ясовувань по телефону машину таки заправляють.  Або заправляють не повністю. А то й взагалі не заправляють. Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

 

Деякі водії швидких кажуть, що така ситуація протягом останніх кількох тижнів – мало не щодня.

Лікар швидкої Марія Ковальчук каже: «Поки ми тут стоїмо – комусь може бути потрібна медична допомога, хтось може помирати в цей час. А ми стоїмо тут, чекаємо».

Володимир Шмаль каже:  тендер на постачання пального на понад 10 мільйонів гривень виграла київська фірма. Вона запропонувала ціну на 2 гривні нижчу від конкурентів.

«Як нам кажуть спеціалісти, це фірма-прокладка, яка не має свожї мережі заправок. Але виставляє меншу ціну і через це виграє тендер. І ми приречені йти на поводу в них» - каже Володимир Шмаль.

«Ми не в змозі оперативно виїхати на виклики, які поступають» - додає він.

Менеджер фірми-постачальника пояснила труднощі «тимчасовим збоєм програмного забезпечення».

В січні оголосять новий тендер на постачання пального для швидких. Обов’язковою умовою буде наявність своєї мережі АЗС.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Десь в душі жалкую, що воєнний стан не ввели на Волині» – Олександр Савченко
Наступна новина В Поромівській ОТГ реформують освітню галузь
Схожі новини