Apple вибачилася за уповільнення старих моделей смартфонів

Компанія Apple, нещодавно викрита в навмисному уповільненні смартфонів зі старим акумулятором вибачилася за те, що підвела своїх клієнтів і пояснила, чому необхідно уповільнювати телефони.

Про це ідется у прес-релізі компанії.

«Ми розуміємо, що багато хто з вас думають, ніби Apple підвела вас. Ми просимо вибачення. Навколо цієї проблеми виникло непорозуміння, і ми хотіли б роз'яснити ситуацію і розповісти вам про зміни, які ми проводимо», — заявили в Apple.

Як і передбачалося, уповільнення смартфонів робиться для того, щоб пристрої зі зношеними акумуляторами раптово не вимикалися від нестачі енергії. Обмеження продиктовано хімією літій-іонних акумуляторів, які з часом втрачають можливість віддавати необхідну кількість енергії.

Компанія запевнила користувачів в тому, що вона «ніколи раніше навмисно не скорочувала і не буде скорочувати термін експлуатації своїх пристроїв для збільшення продажів».

Крім цього Apple запропонувала замінити акумулятори в iPhone 6 і пізніших пристроях (включаючи iPhone SE) зі знижкою — за 29 доларів замість 79 доларів в період з січня до грудня 2018 року.

На початку 2018 року компанія також має намір випустити нову версію iOS, яка дасть користувачам можливість стежити за станом батареї смартфона.

Раніше повідомлялося, що користувачі Apple у Сполучених Штатах подали на компанію позови до суду через те, що вона навмисне сповільнює роботу старих моделей.

Apple визнала, що навмисне сповільнює роботу старих Іphone. Компанія заявила, що справді сповільнює деякі моделі, оскільки це потрібно для продовження терміну роботи батареї телефону, яка з часом зношується.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новорічний стіл: як приготувати смачне імбирне печиво
Наступна новина 2-річна волинянка потребує термінової дороговартісної операції
Схожі новини