Армія Іраку відвоювала останнє місто, що перебувало під контролем ІДІЛ

Над будівлями Рави підняті прапори Іраку.

 

Збройні сили Іраку захопили прикордонне місто Рава, яке залишалося під контролем терористичного угруповання "Ісламська держава", що знаменує кінець так званого "халіфату", повідомляє Reuters з посиланням на заяву іракської армії.

"Іракські війська повністю звільнили місто Рава і підняли над будівлями прапор Іраку", йдеться в заяві командувача спільними діями.

Захоплення міста знаменує собою кінець епохи територіального правління "Ісламської держави" над так званим "халіфатом", який бойовики проголосили в 2014 році на великих територіях Іраку і Сирії.

В останні місяці коаліція під керівництвом США, а також сирійські урядові сили, підтримувані РФ, провели ряд наступів, в результаті яких ІДІЛ втратила частину території. Станом на 16 листопада ІДІЛ втратила 95% захоплених угрупованням земель. З 2014 року з-під влади терористів звільнили 7,5 млн чоловік.

Одним з ключових моментів стало звільнення Мосула в липні. Масштабна наступальна операція іракської армії спільно з курдськими військовими формуваннями "Пешмерга"і наземної підтримки міжнародної коаліції по освообождению міста тривала більше півроку - з жовтня 2016. Наземної частини операції передувала артпідготовка і авіаудари по позиціях бойовиків. Також була звільнена "сирійська столиця бойовиків ІДІЛ" Ракка.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Особлива екскурсія: у Луцьку студент із синдромом Дауна показує місто. ВІДЕО
Наступна новина Батьки не збиралися брати Кевіна у Париж! Фанати “Сам удома” відкрили нову деталь фільму
Схожі новини