Батьки загиблого бійця з Волині просять присвоїти йому звання Героя України

Батьки загиблого на війні 25-річного волинянина Олександра Пархомчука з села Веснянка просять присвоїти йому звання Героя України (посмертно).

В пам'ять про сина матір і батько зареєстрували петицію на сайті президента України, розповіла Суспільному Ірина Пархомчук.

Старший солдат, водій гранатометного взводу Олександр Пархомчук загинув 21 березня 2024 року біля населеного пункту Костянтинопольське Донецької області.

"Був приліт, авіаудар великий і його, і товариша, який був з ним, вже нема. Ще ввечері говорили. Бо ми завжди ввечері десь о 19 вечора з ним спілкувалися", — пригадує мама.

За місяць до загибелі Олександр спеціально приїжджав у відпустку на Волинь, щоб одружитися. З майбутньою дружиною Ангеліною він познайомився на Донеччині під час несення служби.

"23 лютого тільки одружилися, — каже Ірина Пархомчук, — І навіть місяця не пройшло, як подзвонила дружина і сказала, що вже нашого Сашка нема".

Олександр служив у ЗСУ з березня 2022 року на посаді водія 72 окремої механізованої бригади Чорних запорожців, розповідає мама бійця:

"Їздив на завдання: то хлопців возив, то привозив. Завжди казав, що в мене все добре. Гепають там і гепають. Мало розказував він".

У захисника залишилася молода дружина Ангеліна, яка у серпні має народити донечку.

"Він так і не дізнався стать дитини, хто в нього буде — хлопчик чи дівчинка. Першого квітня ми повинні були з ним їхати на УЗД, а 21 березня він загинув", — говорить дружина загиблого військовослужбовця Ангеліна Пархомчук.

 

"Все казав до Ангеліни: ну зараз трошки криза, почекай, все в нас буде. Вже все для маленької нашої буде. І не дочекався донечки", — каже мама загиблого бійця.

Петиція про присвоєння Олександру Пархомчуку звання Героя України станом на 9 червня набрала понад 16 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних. Збір підписів триватиме до 9 серпня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Міняти людей треба», - ексначальник батальйону з Луцька про закон «Про мобілізацію»
Наступна новина Під обстрілами евакуйовував поранених та возив боєприпаси на позиції: історія воїна «Сталевої Сотки»
Схожі новини