«Без ДНК-експертизи зарано називати знайденого афганця самозванцем», - пошукова група «Пернач»

Голова пошукової групи «Пернач» Олег Чуйко просить усіх не робити поспішних висновків щодо знайденого афганця, який ймовірно є волинянином Ігорем Бєлокуровим.

«У нас діє презумпція невинуватості, тому для мене незрозуміло, чому його вже назвали «самозванцем». Особисто я та члени групи «Пернач» таких підстав не бачимо. Без ДНК-експертизи зарано називати знайденого афганця самозванцем.

Ми безпосередньо спілкувались з Амруддином і, чесно кажучи, окремі твердження, які поширюють у ЗМІ, є кардинально протилежними у порівнянні з тим, що ми бачили та чули. Саме тому попрошу всіх не поширювати чутки та безпідставні твердження, а дочекатись офіційної ДНК-експертизи», - розповів у коментарі «Першому» Олег Чуйко.

Читайте також: Подробиці експедиції з пошуку афганця Ігоря Бєлокурова: велика родина, аналіз ДНК та сльози

Як відомо, ще минулого тижня слідче управління ГУНП у Волинській області порушило кримінальне провадження і подало до суду клопотання про проведення порівняльної ДНК-експертизи.

Біоматеріали Амруддина, привезені з Афганістану для ДНК-експертизи
Олександр Денисов, слідчий Володимир Хвесик і Олег Чуйко

Попередньо, члени пошукової групи «Пернач» під час поїздки до Ісламської Республіки Афганістан отримали від Амруддина кілька пучків волосся з голови та бороди, а також хустку, просякнуту потом чоловіка, які надано слідчим для аналізу ДНК. Також слідчі провели забір біоматеріалів у мами зниклого 30 років тому чоловіка – Антоніни Бєлокурової.

Зразки відібрано в установленому законом порядку, тому підстав недовіряти результатам ДНК-експертизи – немає. Будуть результати – тоді знатимемо напевно, чи це Ігор Бєлокуров, чи ні.

«Ніхто донині не казав на 100%, що це саме він, адже минуло стільки років і достеменно правди ніхто не знає. Але це не дає жодних підстав називати людину самозванцем. Тому тут уся надія на судмедекспертів. Ми чекаємо на офіційні результати ДНК-експертизи, усе решта  – від лукавого. Лишилось дочекатись, а не картати душу згорьованій матері», - запевняє Олег Чуйко.

Читайте також: Мати безвісти зниклого волинянина зі сльозами приймала дарунки з Афганістану

Передрук заборонений.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У коридорі – сморід, а у кімнаті - таргани і мошка: лучанин перетворив своє житло на смітник. ВІДЕО
Наступна новина Курс валют на 23 липня: долар втратив кілька копійок, євро суттєво подорожчало
Схожі новини