Біля Луцькради зібралися підприємці. Вимагають відкрити ринки

Протест підприємців (фото ІА ВолиньPost)

Підприємці луцьких ринків «Північний», «Лучеськ», «Варшавський», «Старий» та «Пасаж» зібралися на мирний мітинг під стінами мерії у понеділок, 4 квітня.

З 10-ї ранку майже сотня людей протестувала через заборону міської ради відкривати торгові точки, які, зі слів підприємців, відповідають усім вимогам МОЗ щодо торгівлі під час карантину, повідомляє ІА ВолиньPost.

Нагадаємо, що 1 травня підприємці з ринків «Лучеськ» та «Північний» вже збиралися поблизу воріт до своїх павільйонів, адже після виходу постанови головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби в місцях торгівлі харчовими продуктами на ринках країни від 27 квітня, власники торгових точок почали активно готуватися, аби торгівля відповідала усім визначеним нормам.

Держпродспоживслужба провела перевірку і дала «добро» на відкриття, однак під час сесії 30 квітня Луцька міська рада вирішила поки не запускати в роботу ринки міста.

Підприємці скаржаться, що вже встигли закупити продукти для реалізації, а тепер у відчаї, бо не знають, куди дівати увесь товар. Люди переконують, що підготувалися належним чином і готові дотримуватися усіх санітарно-гігієнічних вимог.

Підприємиця з ринку «Лучеськ», яка має там «точку» із насінням, Світлана Остапчук каже, що люди зібралися там із відчаю, їм не потрібні «подачки» від влади, вони просять лише дати їм можливість виживати і заробляти.

«Я підприємець вже 20 років. Наш ринок – маленький, місцевого значення, здебільшого там скуповуються лише мешканці мікрорайону. Навіть коли працював у нормальному режимі, то ніколи не було скупчень. Відстань між рядами – 6 метрів, а 95% речей, які продають на ринку, дозволено реалізовувати: продукти, побутова хімія, розсада. За ці 2 місяці, поки закриті ринки, то ми від влади нічого не отримали, скасували лише єдиний внесок, а орендну плату ми й далі оплачуємо, ніхто нас від цього не звільнив. В нас також є діти, яких потрібно годувати», – каже Світлана Остапчук.

Працівники правоохоронних органів слідкують за тим, аби люди дотримувалися дистанції та були в масках.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині – 16 нових випадків коронавірусу. Померла ще одна людина
Наступна новина Десиканти: сучасні засоби захисту рослин
Схожі новини