«Бо Чистий четвер». Мер Володимира пояснив, чому декомунізували пам'ятник

Фото міської ради Володимира

Міський голова Володимира Ігор Пальонка заявив, що місце радянських пам’ятників - «в музеях та у спеціальних меморіальних комплексах». Він зазначив, що рішення про їхній демонтаж у місті уже давно на часі.

Також, за його словами, символічно пам’ятник вирішили декомунізувати саме у Чистий четвер, коли господині наводять лад у своїх домівках до Великодня. Далі ж у місті планують перейменувати вулиці, які носять імена радянських діячів. 

Про це він зазначив у своєму зверненні у Facebook. 

Нагадаємо, сьогодні, 21-го квітня, у Володимирі розпочали демонтувати бронзові радянські зірки із серпом і молотом та зображенням московського кремля, а також пам’ятник танку, що розвернутий у бік Євросоюзу.

Відповідне рішення напередодні прийняли члени виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради. 

«Сьогодні православні віряни відзначають Чистий четвер. У цей день господарі та господині завершують прибирання своїх осель до Великодня, тож символічно, що саме сьогодні ми розпочали очищення нашого спільного дому – нашого міста, від радянського спадку у вигляді пам’ятників»,- сказав Ігор Пальонка. 

Міський голова додав, що знести радянські пам’ятники варто було вже давно, для того, аби «позбутись тоталітарного минулого України».

«Місце проросійським пам’ятникам – в музеях та у спеціальних меморіальних комплексах, а не на вулицях нашого міста, як маркери того, що колись ми були колонією росії. Аби у так званих «асвабадітєлєй» не було приводів приходити сюди і пропагувати «руський мир», – додав Пальонка. 

">http://

Крім того, він зазначив, що далі у місті планують перейменування вулиць, які носять імена російських діячів.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку попрощались з загиблим на війні Сергієм Пянтковським
Схожі новини