Бойовики сім разів порушували «тишу» на Донбасі. Через обстріл пошкодили житлові будинки

Фото ілюстративне

Бойовики 20 лютого сім разів порушили режим припинення вогню у зоні бойових дій на Донбасі. Внаслідок обстрілів немає втрат, але пошкоджені житлові будинки.

Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил, пише Громадське.

Біля Південного бойовики відкрили прицільний вогонь з артилерійських систем 122-го калібру та снайперської зброї.

Неподалік Новгородського використовували міномети 120-го калібру. Під обстріл потрапили не лише позиції військових, а й будинки місцевих. Через обстріли пошкодили три житлові будинки, лінію електромереж і газопровід. Постраждалих серед цивільних немає, кажуть у штабі.

Також зафіксували обстріли біля Попасної та Катеринівки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У штабі запевняють, що українські військові відкривали вогонь у відповідь на обстріли.

Від початку «перемир'я» наприкінці липня 2020-го й до вечора 19 лютого 2021 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 10 286 порушень режиму тиші — зокрема 3 355 вибухи, 1 126 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 101 спалах дульного полум'я, 61 освітлювальну ракету і щонайменше 5 643 черги та постріли.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.

Читайте також: 12 військовослужбовців з Луцька отримають фінансову допомогу


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від початку пандемії коронавірусу в світі вже зареєстровано 111 мільйонів заражень
Наступна новина У Луцьку розшукують 50-річного чоловіка. Він зник три дні тому
Схожі новини