Бригадам передали перші українські військові ікони

У Національному заповіднику Києво-Печерська Лавра урочисто презентували унікальний проєкт з відродження традиційної української військової ікони, що реалізується за підтримки Міноборони України.

Про це повідомили на сайті Міноборони України.

Ініціативу з відродження лаврської іконописної школи започаткували в 2024 році, вона має на меті відновити давнє ремесло барокового іконопису, яке століттями підтримувало дух воїнів. 

Завдяки цій ініціативі планується створити та передати ікону для кожної бойової бригади Збройних Сил України. Під час заходу намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Авраамій, освятив ікони та наголосив, що у час війни духовна опора має особливе значення. 

Освячені ікони передали трьом бригадам ЗСУ: 95-й окремій десантно-штурмовій Поліській бригаді, 96-й зенітно-ракетній Київській бригаді та Окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького. 

Образи, написані для трьох військових бригад, зображають покровителів воїнів, зокрема Архістратига Михаїла, який є уособленням небесного захисника українського війська. Робота над цими іконами тривала кілька місяців, художники - іконописці Лілія Бельська та Юрій Гузенко, відтворили автентичні техніки лаврського іконопису XVIII століття, поєднавши національні та сакральні символи. Ікони виконані з дотриманням геральдики військових частин.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян кличуть на благодійний концерт «Кантабіле»
Наступна новина Україна масштабує виробництво 155-мм артилерійських боєприпасів