Чемпіонка Паралімпійських ігор з Волині розповіла, як навчилася керувати машиною. ВІДЕО

Чемпіонка та багаторазова призерка зимових Паралімпійських ігор з лижних перегонів та біатлону  Юлія Батенкова-Бауман  розповіла, як навчилась керувати автомобілем.

Попри те, що жінка внаслідок автокатастрофи у 8 років втратила праву руку, керує автомобілем ще з 18, – про це вона розповіла у сюжеті UA: Перший.

Головна вимога до автомобіля, як наголосила спортсменка, щоб була коробка-автомат. «Головне –  тримати впевнено руль і знати правила дорожнього руху. Було дуже велике бажання отримати водійське посвідчення з самого дитинства. Не дивлячись, що сталась аварія, я завжди хотіла їздити за кермом», – розповіла Юлія Батенкова-Бауман.

«Спочатку ще вагалися, чи можна мені взагалі давати «права», бо в мене немає руки. Трохи був здивований інструктор, який давав уроки водіння. Молода дівчина, без руки… Ніякого особливого ставлення не було і його в таких моментах і не повинно бути. Він повинен до всіх ставитись однаково, тому що це дуже важливо», – наголосила чемпіонка.

Довідково: 

Юлія Вікторівна Батенкова-Бауман – українська біатлоністка, лижниця. Заслужений майстер спорту України. Багаторазова срібна та бронзова призерка зимових Паралімпійських ігор 2006 у Турині, Італія; зимових Паралімпійських ігор 2010 у Ванкувері, Канада та зимових Паралімпійських ігор 2014 у Сочі, Росія. Чемпіонка зимових Паралімпійських ігор 2018 у Пхьончхані, Південна Корея.

З п'яти до восьми років займалася гімнастикою. У результаті автомобільної катастрофи 1991 року отримала травму, що спричинила ампутацію правої руки. В аварії загинули її матір та брат. Займається лижними гонками та біатлоном у Волинському обласному центрі «Інваспорт».

Про те, як керує машиною з 15.00 хв

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині обікрали церкву
Наступна новина На Волині піймали злодія-рецидивіста, який обікрав садочок
Схожі новини