Через морозну погоду сьогодні можливі аварійні відключення світла

Через морозну погоду 8 січня до областей України доведені ліміти споживання електроенергії, які діють з 09:00 до 24:00. Перевищення їх призводить до застосування аварійних обмежень.

Про це повідомили в НЕК "Укренерго". 

«Стійка морозна погода сприяє зростанню рівня споживання електроенергії, а відповідно і рівня її дефіциту в енергосистемі, у порівнянні з більш теплою минулою неділею. Тож для забезпечення балансу виробництво-споживання до областей доведені ліміти споживання, які діють з 09:00 до 24:00», – йдеться в повідомленні. 

Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень. Вночі обмеження станом на сьогодні не застосовуватимуть.

Громадян просять розумно споживати електроенергію, користуватися енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання.

НЕК «Укренерго», виробники електроенергії та оператори систем розподілу продовжують відновлювати пошкоджені росіянами енергооб’єкти для забезпечення живлення споживачів та підвищення його надійності.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Рівненщині в ДТП потрапила родина з Волині, серед постраждалих – маленька дитина
Схожі новини