Через Омікрон невдовзі Волинь знову може потрапити в «червону зону»

Фото ілюстративне

На Волині росте кількість хворих на коронавірус. Через поширення штаму Омікрон невдовзі їх може бути значно більше, ніж під час попередніх хвиль, - кажуть медики.

Про це йшлося у п’ятницю, 11 лютого, під час брифінгу у Волинській ОДА.

Заступниця генерального директора ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» Ірина Єнжиєвська повідомила, що пік цієї хвилі очікується за два-три тижні, коли в Україні може бути по 55-65 тисяч нових хворих на добу.

З її слів, вже декілька днів поспіль на Волині спостерігаються ознаки «червоної» карантинної зони. Так, кількість позитивних тестів з числа всіх, що роблять, становить 24% (дозволено 20%). Також рівень госпіталізації – 80 на 100 тисяч населення при дозволеному 60. За минулу добу захворювання підтвердили у 1185 волинян. Померло 8 людей.

«Штам Омікрон активно циркулює в області, тому будемо мати набагато вищі цифри, ніж у попередні хвилі. Адже він заразніший і має менший інкубаційний період», - сказала Ірина Єнжиєвська.

При цьому, зі слів посадовиці, Волинь – в п’ятірці областей з найнижчим рівнем вакцинації. Так, в області двома дозами вакциновано 41% дорослого населення, тоді як загалом в Україні – понад 50%.

Читати також: 51 пацієнт у важкому стані, 6 – у критичному. Ситуація у ковідному шпиталі в Боголюбах


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У школах Володимира встановлять пристрої для очищення повітря за 50 тисяч євро
Наступна новина У Володимирі на пішохідному переході 21-річний водій збив двох людей
Схожі новини