Через високу захворюваність на коронавірус на Волині посилили карантин

Фото ілюстративне

На Волині вирішили знову посилити карантин через високий рівень захворюваності на коронавірус: скасували усі попередні послаблення, окрім дозволу на пасажирські перевезення.

Таке рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулася 4 червня, повідомляє сайт Волинської ОДА.

Як повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, станом на 4 червня на Волині інцидентність (рівень захворювання на 100 тис. населення) становить 12,89 при допустимій нормі – не вище 12-ти. Зокрема, найвищий показник нині у Володимир-Волинському районі – 39. Серед активних вогнищ залишається місцева птахофабрика.

Тож послаблення, що були дозволені попереднім рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС від 29 травня, скасували. Виняток – пасажирські перевезення, робота яких регламентується постановою КМУ №435.

Окрім цього, до переліку населених пунктів (смт Олика Ківерцівського району, м.Ковель, Ковельський район), де досі заборонено послаблення карантину, потрапили також місто Володимир-Волинський та Володимир-Волинський район. Відповідно в княжому місті ряд послаблень, в тому числі пасажирські перевезення, відмінені.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«На жаль, населення сприйняло послаблення карантину як його відміну, і саме тому сьогодні маємо такі невтішні результати із захворюваністю. В окремих районах області досі дуже складна ситуація і мова про послаблення взагалі не ведеться. Щодо решти території, то всі обмежувальні заходи діятимуть до того моменту, доки ситуація не стабілізується», – зазначила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

«Якщо на вівторок ми отримаємо додаткові показники, то відповідно до внесених учора Кабінетом Міністрів змін в постанову, ми зможемо переглянути наше рішення за результатами спостережень трьох днів, а не семи», – додала вона.

Як повідомили у Волинській ОДА, місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки прийматимуть відповідні рішення щодо посилення карантину з огляду на ситуацію на відповідній території.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині хочуть поремонтувати дорогу на кордоні з Польщею. На 11 кілометрів витратять 80 мільйонів
Наступна новина В Україні за минулу добу 553 нових хворих на COVID-19. На Волині – 24, – МОЗ
Схожі новини