Чи можна робити ремонт квартири взимку в новобудові: поради фахівців

Фото ілюстративне

Ви, нарешті, отримали ключі від квартири в новобудові. Логічний наступний етап — ремонт нового житла. Але якщо ця щаслива подія сталася взимку, одразу постає питання, чи можна проводити роботи одразу ж, чи треба зачекати потепління. Розбираймось разом з майстрами по ремонту квартир у м. Львові.

Що потрібно знати про ремонт взимку

Думка, що більшість будівельних та оздоблювальних робіт проводяться лише навесні чи влітку, виникла багато десятиріч тому. Сьогодні від професіональних будівельників ви таких тверджень не почуєте. Сучасні технології та матеріали дають змогу виконувати
внутрішні роботи незалежно від пори року.

Проте, певні особливості зимового ремонту все ж таки необхідно брати до уваги:

  • температура в приміщенні має бути не нижчою +5 0С. Часто новобудови, щойно здані в експлуатацію, не мають підключеної системи опалення. У такому випадку під час проведення робіт доведеться використовувати теплові пушки для того, щоб підтримати необхідну температуру;
  • особливу увагу доведеться приділити вибору будівельних сумішей та матеріалів. Головна вимога до них — правильне зберігання. Розчини та суміші не повинні перемерзати, тому закупки краще робити у великих будівельних магазинах, у яких є можливість зберігати матеріали відповідно до температурних норм. Обираючи будівельні розчини та суміші, звертайте увагу на те, щоб вони були придатні для використання при понижених температурах.
  • усі матеріали, панелі, віконні рами, дверні полотнища, ламінат, лінолеум тощо, принесені з вулиці, мають відлежатися в приміщенні та нагрітися до кімнатної температури перед початком робіт.
  • плюсом зимового ремонту є те, що взимку легше підтримувати постійну вологість в приміщенні, необхідну для рівномірного висихання стяжки та штукатурки.

Коли та з чого краще починати

Приступати до внутрішнього ремонту взимку можна лише за умови, якщо в помешканні встановлені вікна і вхідні двері. В іншому випадку буде неможливо підтримувати постійну температуру і вологість у приміщенні.

Пластикові вікна необхідно встановити до настання сильних холодів. При роботах використовують спеціальну монтажну піну, з якою можна працювати до -5 0С. Далі приступають до вирівнювання стін і підлоги. Сучасні суміші витримують різні температури. Але величезний асортимент може тільки заплутати недосвіченого покупця. Тому, обираючи матеріали, обов’язково зверніться за порадою до професіоналів.

Як заощадити під час ремонту квартири взимку

Початок ремонтних робіт у зимовий період дає можливість вигідно придбати будівельні матеріали. У період низького сезону більшість магазинів надають щедрі знижки. У середньому ціни на суміші та оздоблювальні матеріали взимку знижуються на 10%.

Вартість металопластикових вікон та кондиціонерів у зимовий період також нижча — приблизно на 30%. Це закономірний результат сезонного зниження попиту.

Окремим бонусом є зниження вартості самих робіт та відсутність ажіотажу, що дозволяє обрати досвідчених майстрів і не чекати тижнями, доки до вас дійде черга.

Проте однозначної відповіді на питання, чи можна робити ремонт квартири взимку в новобудові, не існує. Кожен окремий випадок потребує уваги спеціаліста. Він оцінить стан приміщення, допоможе підібрати матеріали та складе графік виконання робіт,
орієнтуючись на температуру навколишнього середовища.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині викрили банду, яка «вибивала» неіснуючі борги з місцевих жителів
Наступна новина Коронавірус в Україні: за добу захворіло майже 8 тисяч людей, одужало – понад 16 тисяч
Схожі новини