Чи не вугіллям і газом одними. Як врятувати планету опаленням

Липень 2021 став найжаркішим місяцем за всю історію спостереження за погодою. Разом із засухами та пожежами, котрі постійно перестрибують із локації в локацію останніми двома роками, переконали всіх, що найбільш насущна проблема – в глобальному потеплінні. 

Одна з найбільш шкідливих речей для озонового шару Землі, котрий захищає нас від сонячної радіації та є одним із регуляторів температури на планеті, – спалення нафти, вугілля та подібних копалин. Але що ж тепер, у холодні сезони змерзнути? 

На щастя, ні. Наразі у світі є чимало альтернативних джерел опалення, котрі при цьому практично чи й зовсім не шкодять оточенню. 

У світі все більше забудовників та власників приватних будинків переходять на нову систему опалення: теплові насоси. Ці системи користуються відновлюваним природним теплом, котре завжди циркулює в повітрі, ґрунті та воді, трансформують його та подають всередині будинків. Така система є цілком безпечною для озонового шару, при цьому залишаючись не менш ефективною, ніж звичні. При цьому теплові насоси економні, абсолютно безпечні та, що дуже важливо в Україні, автономні. А тому по такому опаленні не потрібно чекати три дні по менше, ніж 15С, щоб почати опалювальний сезон. 

В Україні теплові насоси ще не отримали гідного визнання та розповсюдження. Однак окремі приклади є, зокрема, житловий комплекс «От Кутюр» і житловий район «Гордість» у Луцьку від забудовника «Сімейна фортеця». Новобудови зводять повністю на системі теплових насосів, адже одна з цінностей компанії – екологічність, а друга – втілення найкращих європейських ініціатив й ідей в Україні. 

Звісно, такі рішення для екології залежать не від кожного з нас, а від підприємців. Однак, запит породжує пропозицію, тому демонструючи свій вибір альтернативних джерел енергії й опалення, ми будемо збільшувати популярність ти х же теплових насосів, показуючи забудовникам, що нас це цікавить і нам це важливо. Адже варто вже перестати заплющувати очі на ті проблеми екології, вирішити які нам здається занадто складно.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельчанка змагається за звання найкращого вчителя України
Наступна новина Коронавірус в Україні: що змінилося за добу