Чим шкідлива розчинна кава?

Розчинна кава стала незамінною як для домашнього вжитку, так і офісного. Багато людей без чашки кави не уявляють початку свого робочого дня, але чи знають вони, що поряд з підбадьорюючими і тонізуючими властивостями, розчинна кава також може викликати негативний вплив на здоров’я людини.

Розчинну каву не рекомендується вживати людям, які страждають на атеросклероз, ішемічну хворобу серця, захворюваннями нирок, гіпертонії, глаукомі, а також при гіперзбудливості і безсонні. Також розчинна кава сприяє виникненню гастриту, печії та зниженню чоловічої потенції.

Кава-наркотик

Кава в першу чергу асоціюється з кофеїном, а кофеїн – це речовина, яка викликає звикання. У розчинній каві вміст кофеїну на більш ніж 50% вище, ніж в натуральній. Відмова від кави призводить до «кавової ломки», що може супроводжуватися сонливістю, загальмованістю, головними болями, дратівливістю і нудотою.

Якщо ви вирішили відмовитися від вживання кави, робіть це повільно і поступово, в залежності від кількості споживання і періоду.

Кава-отрута

Сьогодні в розчинній каві, як правило, всього 15% речовин натуральної кави, все решта домішки, які використовуються для того, що б здешевити собівартість розчинної кави. У неї «не соромляться» додавати різні добавки: ячмінь, овес, злакові культури, порошок жолудів і, звичайно ж, кавову лушпайку, стабілізатори і штучний кофеїн, також використовуються спеціальні ароматизатори, і розчинна кава набуває, загублений в процесі обробки, аромат. Але всі ці добавки негативно впливають на організм людини, а перенасичення ними викликає токсичне отруєння і серйозні проблеми зі здоров’ям, зокрема серця, печінки і шлунка.

Важливо

Визначити наявність в каві добавок. Для цього достатньо капнути пару крапель йоду в приготовану розчинну каву. Якщо Ви виявите, що кава придбала забарвлення синього кольору, то перед Вами кава з добавками і домішками.
При виборі кави керуйтеся тим, що краще побалувати себе чашкою натуральної кави, ніж постійно вживати розчинну каву.
Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Півмільярда гривень на дороги дала Волинська митниця
Наступна новина Громади Волині отримали майже два мільярди гривень
Схожі новини