Чому слід розповідати про свої захоплення на співбесіді

Фото ілюстративне

Співбесіда — один з найважливіших етапів працевлаштування, оскільки під час особистої зустрічі роботодавець або людина, яка займається пошуком нових колег,  напряму контактує з потенційним співробітником та робить висновки щодо його спроможності потрапити на вакантне місце. Знайти роботу в Україні на сьогоднішній день зовсім не проблема, особливо в місці Дніпро, де є безліч різноманітних варіантів працевлаштування.

Чому на співбесіді бажано казати про хобі?

Компанія «Хед Хантер» пропонує вакансії для представників різноманітних професій як з досвідом роботи, так і без нього. Окрім того, можна обрати умови праці, розмір зарплати. Так що робота на сайті dnepr.hh.ua гарантована.

Резюме, яке надсилає претендент на вакантне робоче місце, має складатися з великої кількості пунктів як про освіту, досвід роботи, так і про хобі. Важливо зазначити, що саме аналізуючи інформацію про хобі, самоосвіту, захоплення роботодавці визначають цінність працівника, дізнаються більше про його особисті якості, виявляють переваги, які може отримати компанія, колектив, якщо вони візьмуть саме цю людину на роботу.

Чому на співбесіді бажано казати про хобі?

Інформація, яку надають рекрутери інтервьюєрам під час співбесіди за умови великого конкурсу на місце, може стати дуже важливою та вплинути на загальний висновок. Питання про захоплення ставлять з трьох причин:

  • щоб отримати пряму інформацію про особисті якості кандидата, аналізуючи які можна виставити приблизну оцінку перспективності його роботи;
  • щоб оцінити продуктивність кандидата;
  • щоб обрати найбільш ефективний напрям використання пошукача.

Є дуже багато різних причин, щоб на співбесіді розповідати про своє хобі. Ось декілька найбільш основних:

  • інформація про хобі дозволяє претенденту на вакантне місце розкритися як професіоналу своєї справи. Наприклад, спеціаліст з маркетингу, який знається ще й на психології, виграє серед інших кандидатів, які добре знають лише свою справу. Така тенденція простежується через те, що робити рекламні проекти потрібно, аналізуючи психологію потенційних покупців, оскільки це дає більш ефективний результат;
  • інформація про захоплення дозволяє реабілітуватися, якщо деякі критерії пошукача та роботодавця не співпадають. Наприклад, якщо людина не має досвіду в керуванні персоналом, але вона є досвідченим організатором, то скоріш за все компанія запропонує місце, розрахувавши вигідні аспекти;
  • інформація про хобі дозволяє повністю зрозуміти та використовувати якості претендента;
  • інформація про хобі дозволяє оцінити комунікативні здібності претендента та лідерські якості.

Як потрібно розповідати про захоплення на співбесіді?

Кожна компанія має свої корпоративні цінності й свою корпоративну культуру окремо від специфіки діяльності та стосунків між співробітниками. Якщо в одній компанії хобі нового співробітника можуть не мати великого значення, то в іншій комерційній організації вони можуть стати плюсом або створити труднощі.

Спеціалісти рекомендують пошукачам додержуватись таких правил:

  • не видумувати хобі, якого немає;
  • пов'язати захоплення з корисними навичками для роботи;
  • надавати лише актуальну інформацію про себе;
  • якщо є якісь досягнення, то про них важливо сказати на співбесіді;
  • бажано знайти в інтервьюері однодумця та «зачепитися» на цікавій темі;
  • необхідно акцентувати увагу на взаємозв'язку між захопленням та фінансовою забезпеченістю.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Перший» привітав героя березня – Петра Приймачка
Наступна новина Обираємо героя квітня на «Першому»
Схожі новини