Де шукати бурштин на Волині. Таємниці Тутковського

Геолог Павло Тутковський хоча й не народився на Волині, проте значний відрізок свого життя провів тут, навіть проживав та працював в Луцьку та досліджував Волинь. Він першим дізнався про поклади бурштину на Волині і нарив його більше від усіх. І нікому не сказав. Це жарт, звісно.

Павло Аполлонович Тутковський народився 1 березня 1858 року в селищі Липовці сучасної Вінницької області в родині службовця. В 1877 році закінчив Житомирську чоловічу гімназію зі срібною медаллю та став студентом природничого відділення фізико-математичного факультету Київського університету.

На першому курсі Павло одружився, за кілька років в молодого подружжя народилась донька. Так склалось, що через участь у студентському заколоті Павло Тутковський був відрахований з лав студентів, проте з часом його поновили і він все ж таки отримав диплом Київського університету в 1882 році.

В 1883 році Тутковського обирають почесним членом Київського товариства природознавців, згодом — дійсним членом Петербурзького мінералогічного товариства, членом Бельгійського товариства геології і палеонтології в Брюсселі, почесним членом товариства любителів природознавства, антропології та етнографії при Московському університеті.
Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У SkyBar Family знижка на американські табаки
Наступна новина Стало известно, где пройдет бой Усика и Хука в боксерской суперсерии
Схожі новини